Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 7 feb 2019

Dit wordt waarschijnlijk de titel van Star Wars: Episode XI (en meer!)

In de afgelopen jaren worden Star Wars fans weer op hun wenken bediend door de nieuwe franchise. In 2019 krijgen we de negende film te zien, wat tevens ook direct het laatste deel is uit de nieuwe franchise. Waar de film op dit moment nog door het leven gaat als Star Wars: Episode IX, lijkt de daadwerkelijke naam van de film gelekt te zijn. Is dit de titel van de nieuwe Star Wars film?

Mogelijke titel Star Wars: Episode IX gelekt

De titel van J.J. Abrams’ Star Wars: Episode IX is naar verluidt gelekt. Dit jaar krijgen we de derde, en teven laatste, film uit de nieuwe franchise te zien. The Force Awakens en The Last Jedi wisten als een malle te scoren en de hype rondom de gehele serie weer terug te brengen. Het is dus niet gek dat deze hype rondom het afsluitende deel, welke eind 2019 te zien is, gigantisch is. Op dit moment heeft Disney de officiële naam van de film nog niet onthuld, maar een oplettende Reddit gebruiker lijkt hem toch gevonden te hebben.

Door de code van de officiële Star Wars website te ontcijferen, is een Reddit gebruiker achter de naam van Star Wars: Episode IX gekomen. Als we de data mogen geloven gaan we in december dit jaar kijken naar Star Wars: Balance of the Force. Uiteraard is dit niet bevestigd en moeten we het doen met een code op een website. Terwijl dit een zeer betrouwbare bron zou kunnen zijn, is de echtheid van de foto alles behalve bevestigd.

Star Wars: Episode IX Balance of the Force

We hebben op dit moment dus een idee hoe Star Wars: Episode IX gaat heten, maar definitief is het niet. Willen we dit echt zeker weten hebben we meer bronnen nodig of moeten we wachten op officieel woord van Disney.

Meer informatie

De informatie blijft overigens niet alleen bij de gelekte naam. Website Making Star Wars heeft nieuwe informatie gelekt over het daadwerkelijke verhaal van de film. Volgens de website is er met een bron gesproken die meer weet te vertellen over Episode IX. Op dit gebied hebben we dus meer te maken met speculaties dan met keiharde feiten. Toch is het wel noemenswaardig, gezien het feit dat deze speculatie bijzonder goed op het verhaal slaat (en we het er stiekem warm van krijgen). Laat het overigens wel duidelijk zijn dat er vanaf dit punt spoilers voorbij kunnen komen.

⚠️PAS OP: VANAF NU KUNNEN ER SPOILERS VOORBIJ FIETSEN ⚠️

Blijf in het achterhoofd houden dat deze informatie alles behalve bevestigd is.

Een anonieme bron heeft tegenover Making Star Wars een tipje van de sluier gegeven over de grote vijand in Star Wars: Balance of the Force. De naam van deze film is afkomstig van het feit dat de serie tot een einde komt. Om dat voor elkaar te krijgen moet er balans zijn in de Force. Eerst lag dit in de handen van Anakin Skywalker en vervolgens is het de taak van Rey geworden. Maar om daadwerkelijk die balans te vinden, moet het grote kwaad opgeruimd worden. Maar wie of wat is het grote kwaad in deze film?

Star Wars Episode IX

De grote vijand

Als we de speculaties van MSW, en hun bron, mogen geloven heeft dit te maken met “The Beyond”. Dit is een mysterieuze kracht uit een nieuwe dimensie die het universum volledig aan zijn einde wil helpen. Omdat deze kracht nog een grotere bedreiging is dan The Sith en de nieuwe benoemde Supreme Leader Kylo Ren, zou het zomaar kunnen zijn dat de Resistance de handen ineen slaat met de First Order. Zeker als de berichten over een terugkeer van The Knights of Ren werkelijkheid blijken te zijn.

We weten niet in hoeverre de informatie klopt, maar dat J.J. Abrams dé man is om het goed te doen staat vast. Star Wars: Episode IX is vanaf 20 december 2019 te zien in de bioscoop.

Reageer op artikel:
Dit wordt waarschijnlijk de titel van Star Wars: Episode XI (en meer!)
Sluiten