Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 16 aug 2019

Disney Plus bevestigt Star Wars-serie met Ewan McGregor!

Disney heeft grootste plannen. Naast de aangekondigde remakes van onder andere Home Alone en Lady and the Tramp werden er eerder dit jaar al enkele Star Wars projecten aangekondigd. Een daarvan was een serie rondom Obi-Wan Kenobi, een personage dat in de prequels gespeeld werd door Ewan McGregor. Het is zojuist officieel bekend geworden dat hij het personage na jaren weer gaat oppakken!

Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi

Het is een tijdje rustig geweest rondom Star Wars, maar daar gaat verandering in komen. Naast het feit dat we eind dit jaar van The Rise of Skywalker kunnen genieten komen er ook een aantal nieuwe series. Een daarvan zou geheel in het teken staan van Obi-Wan Kenobi, een Jedi die in meerdere Star Wars films een noemenswaardige rol speelt.

Dit personage werd in de eerste drie Star Wars films vertolkt door Alec Guinness. Toen er echter enkele prequels aangekondigd werden die zich in het verleden afspeelden moesten er natuurlijk een jongere acteur komen die het personage kon spelen. Dit werd Ewan McGregor.

Bron: Disney

Het is zojuist bekend geworden dat deze laatste betrokken gaat zijn bij de Obi-Wan Kenobi serie en zoals verwacht gaat hij het titelpersonage op zich nemen. Er is verder helaas nog niet zoveel bekend over het project. Al onze speculaties kun je hier lezen.

Meer Star Wars series

Naast de Obi-Wan Kenobi serie is ook The Mandalorian aangekondigd. Dit wordt een grootschalig project rondom een lone gunslinger die gespeeld zal worden door Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones). Er gaan ook geruchten dat miljardair Elon Musk een rol zou hebben.

Als derde komt er nog een serie genaamd Rogue One, dat gepland staat om in 2021 uit te komen. De Obi-Wan Kenobi serie met Ewan McGregor zal vermoedelijk pas in 2022 te zien zijn.

Meer omtrent Star Wars lees je in ons regelmatig bijgewerkte overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney Plus bevestigt Star Wars-serie met Ewan McGregor!
Sluiten