Star Wars-fan? Dan is Echo Base Con echt iets voor jou

Dit najaar staat behoorlijk in het teken van Star Wars. Onlangs werd Disney+ gelanceerd, waarin The Mandalorian grote indruk maakt. Maar ook zien we dit najaar een nieuwe grote film in de vorm van The Rise of Skywalker. Een ideaal moment dus voor een eigen Star Wars-evenement in de vorm van Echo Base Con.

Echo Base Con wordt op 21 december gehouden in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Tijdens dit evenement komen Star Wars-fans uit Nederland en daarbuiten samen om te genieten van Star Wars. En het mooie van dit evenement is dat de opbrengsten naar een goed doel gaan in de vorm van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Zo heb ej dus een mooie dag en een mooi doel dat je steunt.

Echo Base Con op 21 december in Utrecht

Tijdens de Echo Base Con komen er diverse gasten uit verschillende landen. Zo heb je Oscarwinnaar Lorne Peterson die komt vertellen over zijn carrière van ruim 30 jaar bij Industrial Light & Magic. Voor de LEGO-liefhebber is het interessant om te luisteren naar Niels M. Frederiksen die tijdens zijn panel vertelt over wat er komt kijken bij het creëren van een LEGO Star Wars-set. Ben je meer een liefhebber van acteurs uit de filmreeks? Dan kun je Paul Brooke en Michael Pennington ontmoeten uit Return of the Jedi. En uit de recente Star Wars-films zijn Katy Kartwheel, Kiran Shah en Tom Wilton aanwezig.

Echo Base Con
(Bron: Echo Base Con)

Naast de vele gasten zijn er dit jaar nog meer fangroepen aanwezig, waaronder natuurlijk vertrouwde namen zoals de cosplayers van de 501st en de Rebel Legion. Nieuw dit keer zijn diverse stands van propmakers, met tal van replicaprops die tentoongesteld worden en waar je kunt zien hoe ze worden gemaakt. Daarnaast zijn er lightsaber battles, kunnen de kleinere fans zich laten schminken als hun favoriete personage en nog veel meer. En net als vorige keer is er een loterij, waarbij er dit keer meer dan 350 Star Wars-items in de prijzenpot zitten.

Tijdens Echo Base Con is er ook een speciale vertoning van The Rise of Skywalker met na afloop een Q&A met een aantal speciale gasten die aan de film hebben meegewerkt. Kaarten voor deze voorstelling kosten €9,50 per stuk, dus ook nog eens een stuk goedkoper dan een reguliere filmvoorstelling.

Echo Base Con
(Bron: Echo Base Con)

Kaarten voor Echo Base Con zelf zijn vanaf 6,50 euro te koop op de website van het evenement. En zoals gezegd gaan de opbrengsten dus naar het goede doel. Wil je meer lezen over Star Wars? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Star Wars-fan? Dan is Echo Base Con echt iets voor jou
Sluiten