Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 mei 2019

Star Wars fan toont hoe groot ruimteschepen in het echt zouden zijn

Het mooie aan het internet is dat je nooit de enige bent. Vooral als het om grote popcultuur-franchises gaat, zijn er altijd miljoenen andere fans. Fans die zelfs nog een stapje verder gaan dan jij in hun hobby. Dat geldt al helemaal voor Star Wars.

Star Wars ruimteschepen in het echt

Één van hen is Wren Weichman, een 30-jarige YouTuber. Ook hij zat als klein jongetje met grote ogen voor de televisie. In de films van George Lucas vliegen gigantische ruimteschepen voorbij, met als hoogtepunt natuurlijk de Death Star. Een enorm bouwwerk.

Ja, enorm, maar hoe enorm? Alles is groot in Star Wars, maar de film speelt zich in een compleet ander tijdperk af. In een alternatief universum zelfs. We hebben dus weinig referentiekader. Wren Weichman brengt daar met een briljante video verandering in.

Hij stelt de simpele vraag hoe groot de ruimteschepen en planeten uit Star Wars in het echt zouden zijn. “Toen ik voor het eerst Star Wars als kind zag, werd ik omver geblazen door hoe groot de Death Star wars,” aldus Weichman. “Ik bedoel, het was een complete maan, gebouwd door mensen!”

Met behulp van special effects heeft hij de Death Star en andere iconische schepen uit de films naar de aarde gebracht. Beroemde locaties, kaarten en gebouwen op aarde komen voorbij. Met, natuurlijk, op briljante wijze geïnjecteerde ruimteschepen.

Star Wars ruimteschepen omvang

Breder dan Wales

“We kregen nooit Star Wars ruimteschepen in een fysieke context te zien, omdat ze altijd in de ruimte of naast arbitraire sci-fi steden zijn,” zo benadrukt de YouTuber in de video.”Daardoor begon ik me af te vragen hoe ze eruit zouden zien op plekken die iedereen kent.”

Met een breedte van 120 kilometer zou de Death Star bijvoorbeeld breder zijn dan Wales, van het oosten naar het westen. De tweede Death Star uit Return of the Jedi zou nog groter zijn, met een diameter van 160 kilometer. Damn, op die manier hadden wij er nog nooit bij stil gestaan.

Star Wars ruimteschepen omvang Star Wars ruimteschepen omvang

Het iconische schip van Han Solo, de Millennium Falcon, zou 35 meter lang zijn in het echt. Ongeveer hetzelfde als een Boeing 737. De Imperial Star Destroyer is veel en veel groter, waardoor zelfs de Burj Khalifa in Dubai een kleintje lijkt. Check hieronder de complete video:

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Star Wars fan toont hoe groot ruimteschepen in het echt zouden zijn
Sluiten