Star Wars fans opgelet: Jon Favreau wil kerstspecial voor Disney+

Als jij een fan bent dan is de kans groot dat je de beruchte Star Wars Holiday Special uit 1978 het liefst uit je geheugen zou wissen. Toch blijken er ook mensen te zijn die hem leuk vonden. Waaronder acteur en regisseur Jon Favreau. Sterker nog, hij zou dolgraag een nieuwe willen maken, die dan op Disney+ te zien zal zijn.

Jon Favreau denkt aan nieuwe Star Wars kerstspecial

Het is even rustig geweest rondom Star Wars, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Naast een gloednieuwe film zal de franchise ook op de aankomende streamingdienst Disney+ goed vertegenwoordigd zijn. Er zijn namelijk drie Star Wars series aangekondigd die exclusief op de dienst te zien zullen zijn. Als het aan Mandalorian showrunner Jon Favreau komt daar nog een speciale kerstspecial bij.

Een speciale kerstaflevering klinkt misschien vreemd, maar er is al eerder zoiets gemaakt. Het ging hier om een in 1978 uitgebrachte televisiefilm die erg slecht ontvangen werd. Dit omdat het project vrijwel alleen maar uit foute scenes bestond. Star Wars bedenker George Lucas stond erop dat de film nooit meer zou worden uitgezonden en heeft zelfs eens gezegd dat hij iedere kopie met een hamer kapot had willen slaan.

De eerdergenoemde Jon Favreau kon dit veelal gehate stukje Star Wars geschiedenis echter wel waarderen. In een recent interview gaf hij zelfs aan dat het hem wel leuk leek om een reboot te maken voor op Disney+.

Of hij zijn zin gaat krijgen is nog maar de vraag. Gezien Favreau echter al een enorm succesvolle remake op zijn naam heeft staan is er een kans dat hij zich ook aan een nieuwe Holiday Special mag gaan wagen.

Nieuwe LEGO game

Naast nieuwe Star Wars games en films zit er ook een nieuwe game aan te komen. Het gaat hier om LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, waarin het verhaal achter alle negen films vertelt gaat worden. Ook het nog te verschijnen Rise of Skywalker zal erin verwerkt zitten.

Reageer op artikel:
Star Wars fans opgelet: Jon Favreau wil kerstspecial voor Disney+
Sluiten