Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 29 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Star Wars-fans woest na wijziging ruimteschip Boba Fett door Disney

Disney heeft zich de woede op de hals gehaald van Star Wars-fans. Het bedrijf wijzigt de naam van het ruimteschip van Boba Fett.

The Book of Boba Fett komt eraan op Disney+. In de serie zien we eindelijk het verhaal van een van de meest geliefde personages uit het Star Wars Universum. Hoewel de serie pas rond de feestdagen verschijnt, is er nu al ophef. Deze komt notabene door een nieuwe LEGO-set.

Veranderingen bij Star Wars

Filmfans kunnen slecht tegen veranderingen. Zij willen het liefst dat alles bij het oude blijft. Dat is niet zo gek natuurlijk, want vaak groei je op met films en hoop je dat ze blijven zoals jij je herinnert. Datzelfde hebben Star-Wars-fans met het personage Boba Fett. Hij komt terug, maar toch lijkt er iets te gaan veranderen. Tenminste, als we de nieuwe Lego-set bekijken rondom het personage.

Er is de loop der jaren natuurlijk een hoop veranderd rond Star Wars. LucasArts is inmiddels in handen van Disney en nu is Mickey Mouse dus de eigenaar van de filmstudio. Het bedrijf staat erom bekend redelijk voorzichtig te zijn met het eigen imago. Het wil dan ook niets maken wat schadelijk kan zijn voor hun familievriendelijke uitstraling.

Ook bij Star Wars is dit inmiddels het geval. Mandalorian-actrice Gina Carano is uit de serie gezet na een aantal controversiële tweets. Ook dit keer lijkt het weer raak te zijn, al is het iets onschuldiger.

LEGO bouwt een nieuwe set rondom Boba Fett

LEGO maakt natuurlijk al jaren sets van verschillende Star Wars-ruimteschepen. Dit keer komt het met een nieuwe set rondom Boba Fett. Dat is natuurlijk een handig moment aangezien de nieuwe serie eraan komt. Toch is er iets anders dan dat we uit de films gewend zijn: de naam van het schip. Deze heet niet meer Slave I.

“Ja, ik heb een nieuwe gebouwd. Maar we noemen het niet meer Slave I. Dit is Boba Fett’s Starship,” aldus de ontwerper. Toen hij gevraagd werd naar de reden voor de naamsverandering, kwam de Deen met de volgende verklaring: “Iedereen verandert de naam. Het is waarschijnlijk niet iets wat publiekelijk aangekondigd is, maar het is gewoon iets wat Disney niet meer wil gebruiken.”

Invloed van Disney

De verandering komt dus uit de koker van Disney. Het lijkt er dus op dat Slave I uit alle Disney-titels gaat verdwijnen, dus ook de comics en de nieuwe serie. De filmstudio heeft overigens nog niet uitgelegd waarom en of overal de iconische Star Wars-naam verdwijnt.

Star Wars-fans zijn woest om de beslissing. Zelfs acteur Mark Anthony Austin heeft van zich laten horen die even het karakter speelde in de Star Wars Special Edition-film uit 1997. “Beste Disney, wat betreft de Star Wars-franchise: Als je het niet leuk vindt, koop het dan niet. Simpel!” Daarachter plaatst hij een aantal boze emoji’s. Daarna gaat hij verder met zijn woede en komt hij met een nog aantal boze tweets.

Overigens krijgt de acteur zelf ook hoon over zich heen, aangezien hij maar een aantal seconde als figurant te zien was in de film. Andere fans van Star Wars zijn echter ook boos en laten ook van zich horen via het social medium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!