Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 31 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

10 domme filmblunders in Star Wars die je hebt gemist

Star Wars is al sinds de eerste film een iconische franchise. De miljarden-serie bestaat decennia later uit meer dan tien films, animatieseries, boeken en talloze games. Sinds een paar jaar laat Disney er ook nog eens zijn merchandising-machine op los. Keiharde knaken!

Star Wars filmblunders

Toch begon het allemaal niet zo groots. De epische science-fiction franchise begon als een kleinschalig project, iets wat men nog niet eerder had gezien. Een film die gedoemd was om te falen. Sterker nog, George Lucas gaf een schrijver zelfs al de opdracht om het verhaal af te ronden in twee films.

Toch pakte het allemaal anders uit. Achteraf gezien is het een blockbuster-knaller van jewelste geworden. Maar ja, dat neemt niet weg dat het begon als een vrij bescheiden passieproject. En laten we eerlijk zijn, dat zie je ook terug.

Star Wars blunders

Voor zo’n miljarden-serie zitten er wel erg veel domme fouten in de films. Als kijker ben je bij de eerste kijkbeurt gefocust op de actie. Ruimteschepen, grootse planeten en intergalactische oorlogen: je weet niet waar je moet kijken!

Na tien keer alle delen gezien te hebben, beginnen er echter details op te vallen die toch niet blijken te kloppen. Een slordig knipje hier, een mislukt praktisch effect daar: het loopt al snel op. Regisseur George Lucas heeft gelukkig later een hoop opgepoetst in latere uitgaves. De echte fan houdt het echter bij de originelen.

In de onderstaande video laten we je kennis maken met de intrigerende wereld van Star Wars-blunders. Hoeveel had jij er zelf al gespot?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
10 domme filmblunders in Star Wars die je hebt gemist
Sluiten