Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 nov 2019

Star Wars nu ook beschikbaar als skin in Fortnite

Star Wars is en blijft een belangrijke franchise, waar je als game-ontwikkelaar graag iets mee doet. Zo verscheen afgelopen week bijvoorbeeld Star Wars Jedi: Fallen Order, waarvan we deze week de review hebben. Maar ook in Fortnite kun je nu een beetje Star Wars brengen.

De ontwikkelaar heeft namelijk toestemming gekregen om een heuse Stormtrooper-skin in de game te zetten, waardoor jij als de iconische soldaat door de wereld van Fortnite kunt gaan rennen.

Star Wars in Fortnite

Als je als een Imperial Stormtrooper uit Star Wars in Fortnite aan de slag gaat, is het wel te hopen dat je iets scherper schiet dan de personages uit de films. Die staan er namelijk om bekend dat ze vooral erg goed zijn om vooral mis te schieten. En om nou te zeggen dat het witte pek als goede schutkleur geldt in de wereld van Fortnite, niet echt. Toch krijg ik na het zien van de onderstaande trailer gelijk zin om met hen aan de slag te gaan.

Er zijn twee manieren waarop je de Imperial Stormtrooper uit Star Wars in Fortnite kunt gaan inzetten. De eerste is de meest makkelijke. De skin is namelijk te koop in de in-game winkel van de populaire titel. Dus je hoeft niet door dertig brandende hoepels te springen om de skin vrij te spelen. De tweede optie is door Star Wars Jedi: Fallen Order in de Epic Gamestore te kopen voor de pc. Als je dat doet op hetzelfde account als waarop je Fortnite speelt, dan krijg je hem als het goed is helemaal gratis.

Met deze eerste samenwerking zou het mij overigens niet verbazen als we eind dit jaar nog meer Star Wars in Fortnite gaan zien. Eind dit jaar verschijnt namelijk de nieuwe film en de game heeft in het verleden bewezen goed te kunnen samenwerken met andere media-releases. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Star Wars nu ook beschikbaar als skin in Fortnite
Sluiten