Star Wars Episode IX: nieuwe foto laat ons kennismaken met Babu Frik

Naast een hoop oude bekenden gaan we in het aankomende Star Wars: The Rise of Skywalker ook nieuwe personages zien. Een daarvan is Babu Frik, een zogeheten droidsmith die instaat is om alle droid-achtige wezens aan te passen. Onlangs verscheen er een eerste foto waarop het wezentje te zien is.

Nieuwe Rise of Skywalker foto toont droidsmith Babu Frik

Er is een nieuwe foto verschenen uit The Rise of Skywalker, de aankomende afsluiter van de Star Wars reeks. Hierop zien we Babu Frik, een gloednieuw personage dat de zich eind dit jaar bij de bestaande figuren gaat voegen:

Babu blijkt een droidsmith te zijn, wat inhoudt dat hij instaat is om droid-achtige wezens te reparen of aanpassen. Vandaar dat fans denken dat hij degene is die verantwoordelijk is voor de rode ogen van C-3PO.

Star Wars C-3PO
Bron: The Walt Disney Company

Een tijdje geleden verscheen namelijk de bovenstaande screenshot waarop het personage ineens rode ogen heeft. Dit terwijl deze in de acht films daarvoor geel waren. Vandaar dat er gespeculeerd werd dat het robotachtige figuur in Star Wars: The Rise of Skywalker een bepaalde upgrade krijgt. Het zou zomaar kunnen dat de eerdergenoemde Babu Frik aan C-3PO gesleuteld heeft, met naast nieuwe krachten ook een andere blik in zijn ogen als gevolg.

Wat er precies met C-3PO aan de hand is blijft afwachten, maar acteur Anthony Daniels heeft in ieder geval aangegeven dat het meer is dan een simpele reflectie van iets waar de gouden robot naar kijkt.

Meer Star Wars

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker zal op 18 december in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Daarnaast komt streamingdienst Disney Plus met enkele nieuwe series rondom de franchise. Zo zal in november The Mandalorian verschijnen, waarvoor hier een trailer te zien is.

Reageer op artikel:
Star Wars Episode IX: nieuwe foto laat ons kennismaken met Babu Frik
Sluiten