Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 dec 2018

Check de originele Star Wars trilogie als schitterende mini cartoons

Disney had na de overname van LucasFilm in 2012, voor 4 miljard dollar, grootse plannen voor Star Wars. De gigant wilde de populaire franchise nieuw leven inblazen. Niet alleen door nieuwe films te maken, maar ook door zijn ongeëvenaarde merchandising-machine aan te zetten.

Star Wars Galaxy of Adventures

Ondertussen zijn we zes jaar en een berg films verder. Het aantal degelijke games blijft teleurstellend, zeker gezien de potentie van de franchise. Gelukkig weet Disney wel op het het gebied van entertainment en kinderen te bekoren. Star Wars voor kinderen? Ja, zeker.

Naast een flinke lading aan kinderboeken is er nu namelijk ook een animatieserie op het gloednieuwe YouTube-kanaal Star Wars Kids. Dan hebben we het niet over Star Wars Resistance, de langverwachte animatieserie die op Disney XD wordt uitgezonden.

Star Wars Galaxy of Adventures is een webserie die je nu volledig op YouTube kunt checken. De originele Star Wars-trilogie wordt treffend samengevat in korte geanimeerde filmpjes. Nog korter dan we eigenlijk hadden verwacht: elk filmpje duurt slechts 1 minuut.

Dat is jammer, gezien de stijl en de originele audio naar meer smaken. Maar goed, het is voor ouders in ieder geval een toffe manier om hun kids voor te bereiden op de komende films. En laten we eerlijk zijn, voor volwassenen is het ook genieten geblazen.

De 2D-animatie is oogstrelend, de originele audio nostalgisch en de verhalen staan ook in dit format nog steeds als een huis.

In de eerste aflevering zien we Darth Vader de Tantive IV binnen stormen. Hij vermoordt een rebel met zijn bekende force choke, ondanks dat het om een productie voor kinderen gaat. Moet kunnen!

In de tweede aflevering ontvangt R2-D2 de plannen voor de Death Star van Prinses Leia, om vervolgens met een escape pod te ontsnappen. Klassiekertje!

In de derde aflevering krijgt Luke Skywalker de lightsaber van zijn vader, een iconisch moment.

Vervolgens spoelen we de band even vooruit, en komen we midden in Empire Strikes Back terecht. Luke hangt in de Wampa-grot, zonder de bloederige hand die op het netvlies van iedere fan staat. Dat is net wat te heftig voor de kids.

De vierde aflevering is een feestje: Darth Vader gaat los op de Imperial March.

De vijfde aflevering is tevens onze favoriet. Han en Chewie die naar light speed willen schieten in Empire Strikes Back is op de een of andere manier een stukje chemie dat perfect bij de animatiestijl past. Hier willen we wel meer van zien!

Wat ons betreft komen er langere televisie-afleveringen of zelfs films in deze stijl. Return of the Jedi is nog niet voorbij gekomen, dus hopelijk komt er nog een nieuwe serie aan Galaxy of Adventures shorts.

Reageer op artikel:
Check de originele Star Wars trilogie als schitterende mini cartoons
Sluiten