Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 nov 2018

Star Wars Galaxy Adventures laat kinderen kennis maken met de films

Wat is er nou belangrijker dan Star Wars tijdens de opvoeding van je kinderen? Helaas wordt het steeds pittiger om ze binnen korte tijd kennis te laten maken met alle films. Het zijn er ondertussen immers zoveel. Disney heeft een handige oplossing voor je: Star Wars Galaxy of Adventures.

Star Wars Galaxy of Adventures

Dat is niet een serie die volgend jaar naar Disney’s streamingdienst komt, of een nieuwe film. Galaxy of Adventures is een reeks aan korte films die je vanaf 30 november gratis op YouTube kunt kijken, al ben jij waarschijnlijk niet het bestemde publiek.

De serie is namelijk gericht op kinderen. De geanimeerde afleveringen, zes in totaal, laten kinderen kennis maken met de originele films. Vandaag werd het project onthuld, meteen al inclusief een trailer. De animatie oogt slick en het stijltje is aandoenlijk, dus laat maar komen Disney!

Star Wars Galaxy of Adventures

Met de nieuwe serie wordt ook meteen het nieuwe Star Wars Kids kanaal op YouTube afgetrapt. LucasFilm en Disney willen zo een probleem oplossen waar veel ouders tegenop lopen:

“Zoveel vrienden hebben mij door de jaren heen verteld dat ze hun kinderen tot de wereld van Star Wars wilden introduceren, maar dat ze er nog niet klaar voor waren,” aldus James Waugh, VP of franchise content bij Lucasfilm. “Ze zochten naar een manier om samen het universum te vieren waar ze zo van houden.”

Star Wars Galaxy of Adventures biedt dus een laagdrempelige en kindvriendelijke oplossing. Niet alleen voor de oude films, maar ook als aanloop naar volgend jaar:

“In december 2019 komt Episode IX uit, waarmee de Skywalker saga eindigt. Een lange reis van 40 jaar aan verhalen komt opeens tot een einde. Galaxy of Adventures neemt ze mee door al die epische momenten en thema’s, de verhalen die ons hier hebben gebracht. Zo maakt die nieuwe generatie net op tijd kennis met de verhalen, vlak voor de finale.”

Op naar 30 november dus!

Reageer op artikel:
Star Wars Galaxy Adventures laat kinderen kennis maken met de films
Sluiten