Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 mei 2019

Star Wars: nieuwe trilogie in handen van makers Game of Thrones

Star Wars: The Rise of Skywalker verschijnt eind dit jaar in de bioscopen en zal het einde worden van de Skywalker saga. Maar dat wil niet zeggen dat dit ook direct het einde voor de Star Wars films betekent. Sterker nog: Disney is bezig met het opzetten van een gloednieuwe trilogie, waarbij het de hulp inschakelt van de makers van Game of Thrones. Hoe vet is dat?

Star Wars trilogie door Game of Thrones makers

Vorige week onthulde Disney de filmplannen voor de komende jaren, waarbij ook een gloednieuwe Star Wars trilogie aan het licht kwam. Gezien het feit dat de Skywalker Saga (Episode 1 t/m Episode IX) in december dit jaar tot een einde komt, krijgen we waarschijnlijk te maken met een gloednieuw verhaal. En wie kunnen dat verhaal beter opzetten dan de makers van de populairste serie van het afgelopen decennium? Een vraag waar Disney het antwoordt niet op wist. Het bedrijf stelt David Benioff en D.B. Weiss verantwoordelijk voor de nieuwe Star Wars trilogie.

Eerder werd al bekend dat zowel de Game of Thrones makers als The Last Jedi schrijver en regisseur Rian Johnson bezig waren met een aparte trilogie in het universum. Details rondom deze nieuwe films zijn op dit moment schaars, maar de geruchten geven ons wel degelijk voldoende informatie. Zo zouden de nieuwe films zich in een ver verleden afspelen. Nog voor de prequel trilogie van George Lucas. Waar het verhaal precies over gaat is alles behalve bekend, maar de releasedata voor de films staan al vast. We zien de films op 16 december 2022, 20 december 2024 en 18 december 2026 verschijnen.

Game of Thrones makers

Disney lanceerde de afgelopen vier jaar maar liefst ieder jaar een film, daar gaat nu dus weer verandering in komen. De producent gaat terug naar het release-schema van George Lucas, waarin het elke twee jaar een film uitbrengt. Dit betekent overigens niet dat Disney in de tussentijd stil blijft stond omtrent het Star Wars universum. De producent lanceert eind dit jaar een eigen streamingdienst in de vorm van Disney Plus. Voor deze dienst verschijnen er minimaal twee series die zich in het Star Wars universum afspelen. Al zijn er inmiddels geruchten dat ook een derde serie zijn opwachting zou maken.

Reageer op artikel:
Star Wars: nieuwe trilogie in handen van makers Game of Thrones
Sluiten