Star Wars makers wilde Carrie Fisher als “The Last Jedi”

Ondanks het onverwachte overlijden van Carrie Fisher gaat haar Star Wars personage door middel van ongebruikt beeldmateriaal uit eerdere films toch meedoen aankomende Episode IX: The Rise of Skywalker. Al blijkt nu dat ze oorspronkelijk een veel grotere rol gehad zou hebben.

Volgens de broer van Carrie zou in Prinses Leia Organa in Episode IX eindelijk een volwaardig Jedi zijn geworden, compleet met lightsaber.

Carrie Fisher zou oorspronkelijk de ‘Last Jedi’ zijn geweest

In een gesprek met Yahoo lichtte Todd Fisher enkele dingen toe over de rol die zijn zus in de toen nog te verschijnen Star Wars films zou hebben. Zo gaf hij aan Prinses Leia de echte ”Last Jedi” genoemd had kunnen worden:

”Ze zou als het ware de Last Jedi zijn geweest. Klinkt goed, toch?”

In de vorige Star Wars film wist Leia dan misschien wel een waardevolle toevoeging te zijn, maar we kregen nooit haar als Jedi te zien. Het aankomende Rise of Skywalker had hier verandering in moeten brengen, maar gezien haar vertolker Carrie Fisher nooit de mogelijkheid heeft gekregen om deze scenes op te nemen moest producent J.J. Abrams wat anders bedenken. Vandaar dat hij niet-gebruikt materiaal uit eerdere Star Wars films heeft gebruikt:

”Ze hadden acht minuten aan beeldmateriaal…ieder frame werd apart geanalyseerd en op een passende manier in het verhaal verwerkt. Het was magisch.”

Aldus Todd Fisher. Wat de nieuwe rol van Leia precies gaat inhouden is nog niet bekend.

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker screen grabCR: Lucasfilm
Ray & The Gang (Afbeelding: Lucasfilm)

 

Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker is de negende Star Wars film in de reeks en deze tevens afsluiten. Naast Carrie Fisher gaan we ook Daisy Ridley, Oscar Isaac, John Boyega en Mark Hamill weer terugzien. Een nieuw gezicht is Dominic Monaghan, die eerder al in The Lord of The Rings te zien was. De film komt op 18 december naar de Nederlandse bioscopen.

Reageer op artikel:
Star Wars makers wilde Carrie Fisher als “The Last Jedi”
Sluiten