George Lucas heeft wederom beruchte scene uit Star Wars aangepast

Het besluit van regisseur George Lucas om enkele van zijn Star Wars films na de release nog eens digitaal aan te passen is destijds bij veel fans in het verkeerde keelgat geschoten. Met name het veranderen van de schietscène tussen Han Solo en Greedo in Star Wars: A New Hope werd door veel mensen niet gewaardeerd.

Toch blijkt dat Lucas nu opnieuw met dit stukje gerommeld heeft. Een oplettende fan ontdekte namelijk dat de versie van ‘A New Hope’ op Disney+ weer een andere uitvoering van de beruchte confrontatie bevat.

Wederom nieuwe versie van conflict Han Solo en Greedo

De betreffende Star Wars scene toont ons een verhit gesprek tussen Han Solo en premiejager Greedo, met als gevolg dat deze laatste wordt neergeschoten. Gezien deze actie er volgens George Lucas voor zorgde dat Solo overkwam als een koelbloedige moordenaar, werd later besloten om de scene aan te passen. Er kwam een herziende versie waarin het Greedo was die als eerste een schot loste. Deze bleek echter mis te zijn, waarna Solo hem uit alsnog doodde, maar dit keer uit zelfverdediging.

Ter ere van een DVD-uitgave in 2004 werd de scene opnieuw aangepast. Dit keer werd ervoor gezorgd dat het leek alsof de twee tegelijkertijd hun wapen afvuurde. Volgens Twitteraar Star Wars Visual Comparisons bevat de versie van de film op Disney+ wéér een andere uitvoering:

Wie er nou werkelijk als eerste schoot? Dat mag waarschijnlijk ieder voor zichzelf bepalen. Mocht je de vernieuwde scene willen zien, dan kan dit via Disney+. Star Wars is overigens niet de enige bekende franchise waarvan Disney de kijkervaring veranderd heeft. Zo blijken ook enkele grappen in The Simpsons vanwege een beeldaanpassing niet optimaal meer uit de verf te komen.

Meer Star Wars

Naast dat het dankzij Disney+ mogelijk is om de bestaande Star Wars film te bekijken staat er ook een gloednieuw project rondom deze sci-fi franchise op de dienst. Het gaat hier om The Mandalorian, een serie die speciaal voor Disney+ gemaakt is.

Meer over nieuwtjes over Star Wars en de komende projecten te zijn te lezen dit overzicht.

Reageer op artikel:
George Lucas heeft wederom beruchte scene uit Star Wars aangepast
Sluiten