Nieuwe Star Wars Holiday Special met Mandalorian personage?

De beruchte Star Wars Holiday Special uit 1978 is een stukje filmgeschiedenis dat veel fans van de populaire sci-fi franchise liever vergeten. Al zijn bleek onlangs dat er ook mensen zijn bij wie deze ongemakkelijke musical destijds wél in de smaak viel. Waaronder regisseur en Mandalorian producer Jon Favreau, die zelfs eigenhandig een nieuwe zou willen maken.

In een recent interview gaf hij echter aan dat hij een dergelijk project het liefst vanuit de ogen van een The Mandalorian personage zou vertellen.

Jon Favreau wil Holiday Special met nieuw personage

Toen Variety Favreau nogmaals naar zijn plannen voor een nieuwe Holiday Special vroeg, reageerde hij als volgt:

”Oh ik ben zeker geïnteresseerd om een Holiday Special te maken. En ik ga niet zeggen aan wie ik zat te denken. Al zit een van hen ook in een aankomende aflevering van [The Mandalorian]. Dus daar laat ik het voor nu even bij. Ik zit er al een tijdje aan te denken. Het idee staat er. Ik denk dat het erg leuk kan worden. Het was zo gek en grappig, en niet gelinkt aan het Star Wars dat we van de bioscopen kennen.”

Het lijkt er dus op dat de plannen er serieus zijn. Mocht het project er ook echt komen, dan is de kans groot dat deze op Disney+ zal gaan verschijnen.

Star Wars Holiday special
Een scene uit de beruchte Star Wars Holiday Special | Bron: 20th Century Fox Television (via The Movie Database)

The Mandalorian

The Mandalorian is een live-action Star Wars serie waarvan sinds de launch van Disney+ een eerste aflevering te bekijken is. Deze werd direct goed ontvangen door zowel critici als abonnees van de eerdergenoemde streamingdienst. In deze serie zien we een compleet nieuw verhaal dat draait om een door Pedro Pascal gespeelde jager.

Meer Star Wars

Naast The Mandalorian komen er nog enkele andere Star Wars series aan, waaronder eentje rondom Obi-Wan Kenobi. Ook verschijnt er op 18 december een nieuwe bioscoopfilm, namelijk The Rise of Skywalker.

Reageer op artikel:
Nieuwe Star Wars Holiday Special met Mandalorian personage?
Sluiten