Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 11 dec 2020

Star Wars-icoon keert terug in Obi-Wan Kenobi serie op Disney+

Fans van Star Wars werden vanmorgen waarschijnlijk erg vrolijk wakker. Disney heeft vannacht namelijk een hele lading Star Wars-films en series aangekondigd. Sterker nog: er komen 11 gloednieuwe titels aan. En een daarvan is de serie Obi-Wan Kenobi.

De komst van de Obi-Wan Kenobi serie was al bekend, maar Disney+ komt met een grote verrassing. Naast Ewan McGregor keert nog een grote naam terug in het universum.

Star Wars-icoon keert terug op Disney+

Hayden Christensen keert terug in het Star Wars-universum. De acteur speelde in Star Wars: Attack of the Clones en Star Wars: Revenge of the Sith de rol van Anakin Skywalker. Het personage verandert in loop van tijd in Darth Vader en in die rol is hij te zien in de serie over Obi-Wan Kenobi. Dat is te lezen op de Twitter-pagina van Star Wars.

 

Begin 2021 gaat de productie van deze serie van start en dat zorgt voor flink wat enthousiasme bij Chirstensen. De acteur laat in een persbericht weten niet te kunnen wachten om weer aan de slag te gaan in het Star Wars universum.

In het persbericht voegt Christensen toe dat hij “erg enthousiast is” over het feit dat hij weer met Ewan McGregor mag werken. “Het voelt goed om terug te zijn”, sluit de acteur af.

Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi richt zich dus op het gelijknamige personage en speelt zich tien jaar na Revenge of the Sith af. Dit betekent dat Anakin Skywalker dus al Darth Vader is en Obi-Wan Kenobi nog leeft. Naast Hayden Christensen en Ewan McGregor zijn er inmiddels meer namen bekend die betrokken zijn bij de serie. Zo wordt de serie geregisseerd door Deborah Chow die onder andere Better Call Saul en The Mandalorian op haar CV heeft staan. Daarnaast zijn ook Joby Harold (King Arthur: Legend of the Sword) en Hossein Amini (Drive, McMafia) betrokken.

Waar het verhaal ons ook brengt, het is goed om te zien dat zowel McGregor als Christensen terugkeren in het Star Wars-universum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Star Wars-icoon keert terug in Obi-Wan Kenobi serie op Disney+
Sluiten