Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 jan 2018

Verslag: is Star Wars Identities een must-see voor elke fan?

Ben jij goed bekend met de held Luke Skywalker, zijn wijze leermeester Yoda en de legendarische slechterik Darth Vader? Kun je de films dromen en kijk je niet op van de ietwat onlogische volgorde? Dan ben je waarschijnlijk al bij de STAR WARS™ Identities tentoonstelling in Utrecht geweest. Zo niet, dan moet je dat maar snel gaan doen. Heb je juist geen idee van wat Star Wars inhoud? Ook dan is het misschien wat voor jou.
Dit verslag is geschreven door CineMartijn.

Star Wars Identities

Tentoonstellingen rondom films, het komt steeds vaker voor. Naast de diepgaande exposities in EYE Amsterdam organiseert CineMec in Utrecht ook steeds vaker film gerelateerde evenementen. De Harry Potter expositie (welke tot september dit jaar te zien was) bleek een groot succes en opvolger STAR WARS Identities trekt ook al veel bezoekers. Vandaar dat ik zelf ook even een kijkje ging nemen.
Star Wars Identities
De tentoonstelling begint meteen interessant. Je krijgt namelijk polsbandje om en een headset op. Met de headset kun je per onderdeel bijbehorende informatie horen en de polsband kan gescand worden. Dit laatste draagt bij aan het interactieve element tijdens de tentoonstelling. Tijdens de wandeling kom je er namelijk achter hoe jouw personage eruit zal zien in het Star Wars Universum.

Het valt echter wel op dat er bijna alleen dingen te zien zijn rondom de oudere films, al vallen de prequels daar in dit geval ook onder.

Interactief

Het interactieve gedeelte blijkt een sterke toevoeging aan het geheel. Niet alleen is het leuk om af en toe de opdrachten uit te voeren, het zorgt er vooral voor dat je extra oplettend bent. Bij veel tentoonstellingen zijn mensen namelijk geneigd om bepaalde dingen over te slaan, vaak omdat ze denken dat het niet interessant voor ze is.

Star Wars Identities Star Wars Identities

Hierdoor missen ze vaak wel een hoop leuke aspecten. Het polsbandje zorgt er echter voor dat je ieder onderdeel even een kans geeft, omdat je anders bang bent dingen te missen. Je ontdekt zo een stuk meer en met name nieuwkomers zullen hierdoor meer betrokken raken bij de expositie.

Ondanks de speelse elementen kun je de tentoonstelling gewoon rustig op je eigen tempo bekijken. Er is van alles te zien, van originele modellen en kostuums tot videofragmenten. Natuurlijk wordt dit alles voorzien van audio zodat duidelijk is wat je voor je hebt. Het valt echter wel op dat er bijna alleen dingen te zien zijn rondom de oudere films, al vallen de prequels daar in dit geval ook onder.

STAR WARS Identities is een leuke en vooral interactieve tentoonstelling die iedere fan gezien moet hebben. De duidelijke uitleg zorgt er tevens voor dat ook nieuwkomers zich zullen vermaken. De ideale invulling voor de kerstvakantie. Mocht je niet in de gelegenheid zijn, dan kun je er daarna ook nog naartoe. Check hier de officiële website. Lees ook onze review van Star Wars: The Last Jedi, of kom erachter of de eerste 4D-bioscoop van Nederland de moeite waard is.

Reageer op artikel:
Verslag: is Star Wars Identities een must-see voor elke fan?
Sluiten