Star Wars fan maakt briljante intro’s voor oude films in animestijl

Het aankomende The Mandalorian gaat de eerste live-action Star Wars-serie aller tijden zijn, maar daarvoor bestonden er al geanimeerde versies. Zoals bijvoorbeeld Star Wars: Galaxy of Adventures, een op kinderen gerichte serie die eind vorig jaar online kwam. Het blijkt nu dat een fan uitgebreid met het beeldmateriaal heeft lopen knutselen, waar geweldige resultaten uit zijn gekomen.

Fan maakt intro’s voor klassieke Star Wars films

Als fan is het altijd leuk om te zien dat iemand op een creatieve manier aan de slag gaat met je favoriete franchise. Helemaal als de persoon in kwestie het een beetje goed aanpakt. Zoals bijvoorbeeld Youtuber ForeverRed3000, die fragmenten uit Star Wars: Galaxy of Adventures heeft gebruikt om eigen openingsvideo’s te maken voor de klassieke drie Star Wars films:

Galaxy of Adventures is een vorig jaar verschenen internetserie die uit tientallen korte video’s bestaat. Het gaat hier om op kinderen gerichte filmpjes die steeds een belangrijke gebeurtenis in de Star Wars tijdlijn her-vertellen. Dit soort materie leent zich natuurlijk perfect om alternatieve trailers mee te maken.

Iedere video is voorzien van een bijpassend nummer dat eerder te horen was in een anime-serie of videogame. Zo ken je het liedje van de ‘A New Hope’ video misschien wel van Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Mocht jij de originele clips van Galaxy of Adventures willen bekijken dan kan dat – geheel gratis – via Youtube of de officiële Star Wars-website.

Disney Plus

Naast het bovenstaande fanproject komen er ook nog een hoop officiële Star Wars-series aan. Waaronder The Mandalorian en een serie rondom Obi‑Wan Kenobi. In deze laatste blijkt Ewan McGregor zijn personage weer op te pakken. Dit alles zal verschijnen op Disney Plus, een aankomende nieuwe streamingdienst.

Ook zal er eind dit jaar een nieuwe film verschijnen, namelijk The Rise of Skywalker. De meest recente trailer voor dit project kun je hier bekijken.

Reageer op artikel:
Star Wars fan maakt briljante intro’s voor oude films in animestijl
Sluiten