Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 7 feb 2019

Star Wars Jedi: Fallen Order moet dit najaar uitkomen

Onlangs werd bekend dat Electronic Arts een streep had gezet door een Star Wars-game die al een tijd in ontwikkeling was. Op dat moment dachten we dat de toekomst van Star Wars-games enkel te vinden was in de Battlefront-serie, waarbij je voornamelijk in de multiplayer los kan gaan. Wat dat betreft is het verrassend dat dezelfde uitgever tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers tussen neus en lippen door liet weten dat er wordt gewerkt aan de game Star Wars Jedi: Fallen Order en dat deze dit najaar al uit moet komen.

Star Wars Jedi: Fallen Order komt dit jaar uit

Star Wars Jedi: Fallen Order is in ontwikkeling bij Respawn Entertainment. Daar heeft het team dat Titanfall heeft gemaakt deze week juist de game Apex Legends uitgebracht. Maar er is een tweede team binnen de studio die al een tijdje aan deze nieuwe Star Wars-game werkt en dus dit najaar uitbrengt.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Stig Asmussen is de hoofdontwikkelaar van het project. Hij was eerder verantwoordelijk voor God of War 3. Hij heeft een paar jaar geleden een team gevormd met verschillende ontwikkelaars en heeft de titel lang in het geheim kunnen maken. Volgens de CEO van Electronic Arts, Andre Wilson, speelt het spectaculair. Natuurlijk verwachten we niet dat hij iets negatiefs zou zeggen over zijn eigen product, maar het feit dat hij het al heeft kunnen spelen is bemoedigend.

Het enige wat we echt weten is dat je als speler aan de slag kunt gaan als Jedi en dat het een singleplayer actiegame is. Het verhaal wat daarbij verteld wordt, moet worden beschouwd als canon binnen de Star Wars-serie. Maar dat was de singleplayer van Star Wars Battlefront 2 ook en dat was niet al te best. De game speelt zich af na de gebeurtenissen van Star Wars Episode III: Revenge of the Sith.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Star Wars Jedi: Fallen Order moet dit najaar uitkomen
Sluiten