Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 20 feb 2019

Star Wars fans opgelet: Lightsaber Dueling is een officiële sport!

De Lightsaber is misschien wel het meest iconische sciencefiction wapen uit de filmgeschiedenis. De gemiddelde Star Wars fan zou willen dat hij er eentje had en die droom lijkt werkelijkheid te worden. De Franse Fench Federation heeft Lightsaber Dueling als een echte sport erkend. Ben jij klaar voor het WK?

Frankrijk erkent Lightsaber Dueling als sport

Frankrijk is officieel het thuisland van een van de meest vermakelijke sporten ter wereld: Lightsaber Dueling. De sport krijgt ondersteuning van de Franse Fencing Federation, welke schermverenigingen niet gaat voorzien van lightsabers voor gevechten en trainingen. Is dat niet dé droom van elke nerd op deze aarde? Die van ons in ieder geval wel. Het idee achter het aanstellen van de sport is om kinderen achter beeldschermen vandaan te krijgen. Anno 2019 zitten kinderen gekluisterd achter telefoons en zijn fysieke activiteiten vaak ver te zoeken. Daar moet deze uiterst vermakelijk sport verandering in gaan brengen.

De sport wordt uiteraard niet beoefend met echte laserzwaarden, maar met polycarbonate replicas welke voorzien zijn van licht. Dit licht moet de zwaarden voorzien van een echte, legendarische, Star Wars look. Volgens de Associated Press is er echt een gezondheidscrisis gaande in Frankrijk. Kinderen bewegen nauwelijks nog, wat voornamelijk aan games en smartphones te danken is. De Franse Fence Federation probeert op dat gebied dus in te spelen op de interesses van kinderen in 2019.

“Daarom proberen we een band te scheppen tussen discipline en moderne technologie, waardoor het beoefenen van een sport natuurlijker voelt.”

Hoe werkt het? Het is vrij simpel! Deelnemers strijden met elkaar om punten te verdienen. Het raken van verschillende delen van het lichaam, levert ook een verschillend aantal punten op. De klap op de hand is een punt, waar een klap op het hoofd vijf punten zijn. De deelnemer die als eerste 15 punten behaald, wint de ronde.

Wanneer gaan we er in Nederland mee beginnen?

Reageer op artikel:
Star Wars fans opgelet: Lightsaber Dueling is een officiële sport!
Sluiten