Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 feb 2019

Star Wars: Disney+ heeft grootse plannen voor Obi-Wan Kenobi

Al sinds dat Disney Lucasfilm en daarmee de Star Wars franchise overnam, doen er geruchten de ronde over een losstaande Obi-Wan Kenobi film.

Disney en Star Wars

Naar verluidt zou de productie zelfs van start gaan nadat Solo: A Star Wars Story uit kwam. Met als regisseur niemand anders dan George Lucas zelf. Althans, als we de geruchten moesten geloven.

Helaas liep het allemaal anders dan dat fans hoopte. De Solo-film viel qua box office tegen, waarna Disney CEO Bob Iger het zelfs over een pas op de plaats en een gewijzigde koers had. Opeens hield de barrage aan losstaande films op.

Disney+: nieuwe bestemming

Nu kunnen diehard Star Wars-fans hun hoop op een nieuwe bestemming voor content vestigen: Disney+. Dat is de streamingdienst waarmee Disney nog dit jaar de strijd met Netflix aan wilt gaan. De entertainmentgigant heeft al een bibliotheek aan films en series om U tegen te zeggen, van Pixar tot dus Star Wars.

Sterker nog, Disney trapt zijn dienst af met een prestigieus project genaamd The Mandalorian. De door Jon Favreau geproduceerde serie moet op het niveau van Game of Thrones Disney+ op de kaart gaan zetten, met het universum van Star Wars dus. Wellicht speelt Elon Musk er zelfs een rolletje in.

Obi-Wan Kenobi miniserie

De gigant wil echter nog veel meer originele series gaan ontwikkelen voor zijn nieuwe platform. Waaronder, zo beweren betrouwbare bronnen nu, een miniserie over Obi-Wan Kenobi.

Het zou zelfs de “volgende top-prioriteit voor Disney+ zijn, en waarschijnlijk worden het zes afleveringen.”

Als Disney het voor elkaar krijgt, dan hopen we dat ze toch Ewan McGregor aan boord kunnen krijgen. De acteur speelde de rol al in de prequels, en heeft zelf al zijn interesse uitgesproken.

Juist al die jaren later kunnen ze nu een verhaal vertellen over de tijd dat hij in de woestijn van Tatooine op een jonge Luke Skywalker lette. Voorlopig blijft het echter bij giswerk en speculatie, want Disney en Lucasfilm hebben zelf nog niks bevestigd.

Star Wars News

Reageer op artikel:
Star Wars: Disney+ heeft grootse plannen voor Obi-Wan Kenobi
Sluiten