Star Wars’ Obi-Wan Kenobi krijgt eenmalig eigen serie op Disney+

Er komt een nieuwe Star Wars-serie op Disney+. Na de Mandalorian kunnen we binnenkort ook een serie rondom Obi-Wan Kenobi verwachten.

Star Wars is een van de meest populaire Disney-franchises. Op Disney+ kun je de vele films gewoon op je gemak terugkijken. Daarnaast heeft het met The Mandalorian natuurlijk ook een eigen serie. Het was de eerste original speciaal voor de streamingdienst, wat laat zien hoe belangrijk de franchise is. In oktober kunnen we genieten van een nieuw seizoen. We kunnen echter nog meer verwachten.

Obi Wan Kenobi krijgt een serie

Obi-Wan Kenobi krijgt ook een eigen serie op Disney+. Hoofdrolspeler Ewan McGregor heeft wat meer details over de nieuwe Star Wars-productie uit de doeken gedaan aan Entertainment Tonight. Zo ging het over de duur van de serie. “Zover ik weet is het een eenmalig seizoen. We zullen het allemaal wel zien. Who knows?”

Het is natuurlijk geen onbekende rol voor McGregor. Hij speelde eerder Obi-Wan Kenobi tijdens de Star Wars prequel trilogie. Hij was natuurlijk de Jedi Master voor Anakin Skywalker, die later beter bekend staat als Darth Vader. Obi-Wan begeleidde toen natuurlijk Luke Skywalker.

Veranderingen in de Star Wars-serie

Er is verder nog vrij weinig over de serie bekend. De nieuwe uitlating van McGregor is natuurlijk een handige toevoeging. Naast dat hij in de serie speelt, weten we ook dat de serie zich gaat afspelen tussen Star Wars: Revenge of the Sith en Star Wars: A New Hope. De serie wordt geregisseerd door Deborah Chow.

Tijdens de productie heeft schrijver Hossein Amini het project verlaten en is vervangen bij Joby Harold. Uit eerdere berichtgeving bleek dat de originele versie van de serie te veel gelijkenis vertoonde met The Mandalorian. De afleveringsvolgorde is ook teruggebracht van zes naar vier afleveringen totaal.

Wanneer de serie met Obi-Wan Kenobi is te zien, is nog onbekend. Laten we hopen dat er snel meer duidelijkheid komt. Een nieuwe Star Wars-trilogie is echter flink uitgesteld.

Reageer op artikel:
Star Wars’ Obi-Wan Kenobi krijgt eenmalig eigen serie op Disney+
Sluiten