Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 4 dec 2019

Star Wars regisseur wil nieuwe Mandalorian aflevering maken

Star Wars-serie The Mandalorian is inmiddels alweer op de helft van zijn eerste seizoen, maar lijkt nog steeds een succes te zijn. Zo blijven er bijvoorbeeld allerlei meme’s en grappen rondom het personage Baby Yoda opduiken. Vandaar dat er ook al een nieuw seizoen aangekondigd is.

Zoals bij de meeste series worden ook de afleveringen van The Mandalorian steeds door verschillende regisseurs geschoten. Het blijkt nu dat The Last Jedi regisseur Rian Johnson interesse heeft om een aflevering van het tweede seizoen op zich te nemen.

Rian Johnson ziet regie The Mandalorian wel zitten

In een aflevering van podcast ReelBlend gaf Johnson aan dat, ondanks het feit dat fans verdeeld waren over The Last Jedi, hij dolgraag zou terugkeren naar het Star Wars universum. Dat kon wat hem betreft voor een nieuwe trilogie zijn, maar ook voor Star Wars serie The Mandalorian:

Aldus Johnson. Gezien de felle kritiek op zijn Star Wars film The Last Jedi roept ook het feit dat hij de ambitie heeft om aan The Mandalorian te werken de nodige weerstand op. Al vinden wij dat een beetje voorbarig, gezien een aflevering van een serie toch weer heel wat anders is dan een film. Bovendien zal hij zich aan een bepaald script en bijbehorende formule moeten houden.

The Mandalorian (Bron: Disney / Lucasfilm)

De afleveringen van het eerste seizoen werden onder andere geregisseerd door Dave Filoni (Star Wars Rebels), Deborah Chow, Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa en Taika Waititi. Deze laatste heeft zelf ook een rol in de serie.

Meer Star Wars

Naast The Mandalorian komen er nog meer Star Wars series aan, waaronder een rondom Obi-Wan Kenobi. Het zou zomaar kunnen dat Rian Johnson straks een van de afleveringen mag regisseren. De hoofdrol in het project gaat in ieder geval naar Ewan McGregor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Star Wars regisseur wil nieuwe Mandalorian aflevering maken
Sluiten