Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30/08/2018

Maak kennis met de helden van Star Wars: Resistance

Pas over iets meer dan een jaar komt Star Wars: Episode IX uit. Star Wars: Rebels is ook voorbij, dus de diehard fans zijn toegewezen op andere media zoals de excellente boeken en games. Op 7 oktober wordt het fictionele universum er bovendien een stuk rijker op met Star War Resistance.

Star Wars: Resistance

Dat is een nieuwe animatieserie. Niet in de stijl van Rebels en The Clone Wars, maar op een manier die meer doet denken aan de CGI-anime op Netflix. Het stijltje kun je gerust controversieel noemen. De hele show is ook duidelijk meer op een jonger publiek gericht.

Althans, als we de eerste volledige trailer moeten geloven. Nu kun je ook kennis maken met de belangrijkste personages, dankzij een nieuwe featurette van Lucasfilm. Resistance is de derde geanimeerde Star Wars-serie van regisseur Dave Filoni.

Dit keer is hij echter minder direct betrokken bij de productie, als toeziend regisseur. Hij heeft het verhaal en het idee ontwikkeld, maar de uitvoering ligt bij het team.

In de nieuwe featurette legt hij uit dat de personages waar de serie over gaat, Team Fireball, niet betrokken zijn bij het grote conflict tussen de Resistance en de First Order. In plaats daarvan proberen ze gewoon te overleven, door bijvoorbeeld geld te verdienen met racers.

Verwacht dus niet meteen grootschalige conflicten of politieke intriges. Het hechte team opereert vanuit een basis genaamd Colossus. Het eerste lid lijkt een beetje op Ahsoka uit de Clone Wars, en wordt ingesproken door Christopher Sean.

Star Wars Resistance

Hij is een onervaren piloot, die nog een hoop moet leren. Hij ontmoet al snel Poe Dameron (Oscar Isaac), die we natuurlijk kennen uit de bioscoopfilms. Van Dameron krijgt de onervaren piloot de opdracht om de First Order te bespioneren.

Jarek Yeager (Scott Lawrence) is de mentor van de groep. Tam Ryvora is de stoere monteur van de groep, en wordt ingesproken door Suzie McGrath. Josh Brener speelt Neeku, een briljante doch naïeve alien. Ook zien we bekende personages zoals General Leia en BB-8 voorbij komen.

Daarmee is de tijdlijn ook meteen duidelijk. Star Wars: Resistance speelt zich vlak voor de nieuwe filmtrilogie af, die begon met The Force Awakens. Verder weten we nog verrassend weinig over het plot van de animatieserie.

Net zoals The Clone Wars en Rebels lijkt het verhaal relatief kleinschalig te beginnen, door de kijker kennis te laten maken met een nieuwe groep gezichten. Later raken ze waarschijnlijk pas verwikkeld in de overkoepelende verhaallijnen die de fans maar al te goed kennen.

De eerste aflevering van Star Wars: Resistance komt op 7 oktober uit, en wordt uitgezonden op Disney Channel. Later komt de serie naar Disney’s eigen streamingdienst, waarover je hier meer kunt lezen.

 

Reageer op artikel:
Maak kennis met de helden van Star Wars: Resistance
Sluiten