Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 2 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Star Wars: The Rise of Skywalker boek onthult groot geheime Palpatine

Het gebeurt maar al te vaak dat succesvolle boeken verfilmd worden. Zo zijn Fight Club, Blade Runner en zelfs The Godfather allemaal gebaseerd op een bestseller. Al komt het ook weleens voor dat het andersom is. Denk bijvoorbeeld maar aan Star Wars, een populaire sciencefiction filmreeks waar later enkele boeken van kwamen.

Website Screenrant heeft onlangs laten weten dat er nu ook een boek aan komt dat gebaseerd is op het recente Star Wars: The Rise of Skywalker. Hierin zal onder andere aandacht besteedt worden aan de situatie rondom Emperor Sheev Palpatine.

Boek gebaseerd op ‘The Rise of Skywalker’ in de maak

Het in december vorig jaar verschenen The Rise of Skywalker was voor veel mensen enigszins teleurstellend. Met name het verhaal kwam volgens veel Star Wars fans niet goed uit de verf. Er werd met name geklaagd over onduidelijkheden en gaten in het plot.

Hopelijk kan het door Rae Carson geschreven boek wellicht enige troost brengen. Met name omdat hierin blijkbaar uitgelegd wordt waarom Emperor Palpatine nog steeds in leven is. We willen natuurlijk niet teveel verklappen, maar het zou te maken hebben met een bepaalde technologie.

Het The Rise of Skywalker boek staat gepland om op 17 maart beschikbaar te komen. We hebben even gekeken en je blijkt het straks ook via Nederlands websites te kunnen bestellen.

Meer Star Wars

Ondanks dat The Rise of Skywalker het einde van de zogeheten ‘Skywalker saga’ was, staan er nog genoeg projecten rondom Star Wars op de planning. Naast een tweede seizoen van The Mandalorian komt er bijvoorbeeld ook een Obi-Wan Kenobi serie.

Tevens gaan er geruchten rondom een project waar Lando Calrissian centraal zal staan. Dit is een personage dat voor het eerst voorkwam in The Empire Strikes Back en ook meedeed aan de sequel trilogie. Het is echter nog niet duidelijk of het hier om een film of serie zal gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker boek onthult groot geheime Palpatine
Sluiten