Star Wars: The Rise of Skywalker heeft opvallende cameo

Als filmmaker heb je soms de vrijheid om leuke grapjes in je werk te verstoppen. Naast verwijzingen naar andere titels zijn er ook veel regisseurs die ervoor kiezen om gebruik te maken van cameo’s. Dit zijn korte gastoptredens van beroemde mensen die vaak voor de grap in een film verwerkt zijn. Een filmreeks die al tijdje aan cameos doet is die van Star Wars. Zo had James Bond-acteur Daniel Craig een mini-rol in The Force Awakens, maar was vanwege zijn Stormtrooper niet herkenbaar.

Ook The Rise of Skywalker bevatte een aantal van dit soort dit soort cameo’s. Waar sommige beroemde mensen misschien direct opvielen wist eigenlijk niemand in welke scene zanger Ed Sheeran te zien was. Toch zat hij wel degelijk in de film.

Dit was de cameo van Ed Sheeran in The Rise of Skywalker

Ondanks dat er eind 2018 al geroepen werd dat Ed Sheeran een rolletje zou hebben in Star Wars: The Rise of Skywalker, hebben wij hem nergens kunnen bespeuren. Al blijkt nu dat de zanger er wel degelijk inzat.

Het officiele Star Wars Twitter-account liet namelijk weten dat Sheeran een alien uit het Resistance offensief speelde en daardoor niet te herkennen was. Hoe dit eruit zag is hieronder te zien:

Ed Sheeran in Star Wars

Het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran zijn opwachting maakt in een grote franchise. Zo was hij eerder al te zien in een aflevering van het zevende Game of Thrones seizoen. Dit ”optreden” werd echter niet bij iedereen even goed ontvangen. Vandaar dat de makers later lieten doorschemeren hoe Sheeran’s personage aan zijn einde gekomen is.

Meer Star Wars cameos

Ook de legendarische componist John Williams had een cameo in The Rise of Skywalker. Hij speelde een barman genaamd Oma Tres. Daarnaast kwam Wedge Antilles, een vriend van Luke uit de eerste film, in het Star Wars slotstuk voor. De complete lijst met bekende sterren die een mini-rol in de film is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker heeft opvallende cameo
Sluiten