Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 28 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Krijgt Star Wars: Rise of Skywalker een tegenvallende ontvangst?

Zowel Marvel, DC als Toy Story hebben dit jaar flinke successen gekend, maar volgende maand is het waarschijnlijk de beurt aan een hele andere franchise. We hebben het hier natuurlijk over Star Wars, dat op 18 december met The Rise of Skywalker gaat komen, het langverwachte slotstuk op de Skywalker saga.

Ondanks dat een dergelijke titel hoogstwaarschijnlijk enorm veel bioscoopbezoekers gaat trekken zijn de voorspellingen een beetje teleurstellend. Volgens The Hollywood Reporter wordt er geschat dat de film tijdens het openingsweekend in de Verenigde Staten minimaal 175 miljoen dollar gaat opleveren en als alles meezit misschien wel 200 miljoen binnen kan binnenhalen. Dit zou voor iedere andere film natuurlijk een geweldig bedrag zijn, maar vergeleken met de twee voorgaande Star Wars films is het echter wat aan de lage kant.

Star Wars: Analisten voorspellen sober openingsweekend

Het eerste weekend dat The Force Awakens draaide bracht de film een kleine 248 miljoen dollar op en The Last Jedi was in het openingsweekend goed voor zo’n 220 miljoen. Dus ook al zou The Rise of Skywalker het maximale bedrag dat voorspeld is binnenhalen, dan weet de film zijn voorgangers daarmee nog niet te overtreffen.

Gezien rond diezelfde tijd Jumanji: The Next Level in de bioscoop draait zal de film echter flinke concurrentie hebben. Daarnaast is de kans natuurlijk groot dat Disney, dat eigenaar is van Star Wars, graag zou zien dat ook The Rise of Skywalker meer dan 200 miljoen dollar gaat opleveren.

Topjaar

Ondanks dat de opbrengst van de komende Star Wars film misschien ietwat gaat tegenvallen hoeven we allesbehalve medelijden met Disney te hebben. Zo zijn er het afgelopen jaar maar liefst 6 films van het bedrijf geweest die meer dan 1 miljard dollar hebben opgeleverd. Het gaat hier om Aladdin, Toy Story 4, Captain Marvel, Spider-Man: Far from Home, The Lion King en Avengers: Endgame.

Of de nieuwe Star Wars film zich straks ook bij dat rijtje mag voegen is nog even afwachten. Meer over de komende film is hier te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Krijgt Star Wars: Rise of Skywalker een tegenvallende ontvangst?
Sluiten