Star Wars script belandt op eBay vanwege nalatige acteur

Er zijn maar weinig geheimen zo heilig als inhoudelijke zaken omtrent nieuwe Star Wars films. Vandaar dat er grote paniek uitbrak toen bleek dat het originele script van Rise of Skywalker op eBay was belandt.

Regisseur J.J. Abrams heeft tegen EntertainmentWeekly bevestigd dat een nalatige Star Wars acteur zijn exemplaar van het script onder zijn bed had laten liggen, waarna een huishoudster het in handen kreeg en besloot om dit via eBay te verkopen. Ondanks dat Abrams zijn best deed om geheim te houden wie hier precies voor verantwoordelijk was heeft John Boyega inmiddels toegegeven dat het zijn schuld is.

John Boyega liet script Rise of Skywalker slingeren

Tijdens zijn bezoek aan de show Good Morning America gaf de Star Wars acteur, die de rol van Finn op zich neemt, toe dat hij het script ergens had laten liggen:

”Ik was aan het verhuizen en had het script nog onder mijn bed laten liggen. Ik dacht bij mezelf, ik laat het daar even liggen en zal hem morgen meenemen. Toen kwamen echter mijn vrienden om wat te gaan feesten en bleef het script waar het was. Een paar weken later werd het door een schoonmaker gevonden die het voor zo’n 65 pond op eBay zette”

Aldus Boyega. Het feit dat een vertrouwelijk Star Wars script voor nog geen 90 dollar verkocht wordt wijst twee dingen uit: Allereerst wist de persoon die het aanbood kennelijk niet hoe waardevol het was. Ten tweede had de nalatigheid van Boyega ervoor kunnen zorgen dat het verrassingseffect van The Rise of Skywalker voor slechts 84 dollar verpest zou worden.

Het is algemeen bekend dat Disney en Lucasfilm erg ver gaan om de inhoud van nieuwe Star Wars films zo lang mogelijk geheim te houden. Ook voor de meest recente twee Avengers films werden blijkbaar stevige maatregelen genomen.

Meer Star Wars

Star Wars: The Rise of Skywalker zal vanaf 18 december in de Nederlandse bioscopen draaien. De meest recente trailer is hier te bekijken.

Daarnaast is onlangs ook de serie The Mandalorian van start gegaan. Deze is via Disney+ te bekijken.

Reageer op artikel:
Star Wars script belandt op eBay vanwege nalatige acteur
Sluiten