Sam Dille
Sam Dille Films & Series 16 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Millenium Falcon en Death Star: hoe komen Star Wars-schepen aan hun naam?

Veel fans kijken niet alleen naar Star Wars-films voor het verhaal. Maar ook voor de actie en prachtige werelden. Daar horen natuurlijk ook de iconische ruimteschepen bij.

Elk ruimteschip uit de franchise heeft een eigen naam en functie. Die namen kwamen niet zomaar uit de lucht vallen. De personages uit Star Wars hebben hier goed over nagedacht.

Zo komen Star Wars-schepen aan hun naam

Met dit in gedachten hebben we de oorsprong van vijf iconische schepen uit de Star Wars-franchise voor je uitgezocht. Van de Millennium Falcon tot de Death Star.

#1 Millennium Falcon

De Millennium Falcon is misschien wel het meest iconische schip uit de filmreeks. Het voertuig was oorspronkelijk een YT-1300-model dat zwaar werd beschadigd tijdens de Clone Wars. Han Solo is de bekendste eigenaar van de Falcon, maar de naam van het schip komt eigenlijk van Quip Fargil. De agent en piloot vernoemde het schip naar een vleermuisvalk.

Millennium Falcon
Millennium Falcon (Afbeelding: Disney)

#2 N-1 Starfighter uit Star Wars

De N-1 Starfighter was het primaire ruimteschip van de Naboo-vloot. Vandaar ook de naam van het schip. Het voertuig is smal en werd bestuurd door één piloot. Anakin Skywalker heeft er een bestuurd en Din Djarin heeft er ooit een gevonden en gerepareerd.

N-1 Starfighter
N-1 Starfighter (Afbeelding: Disney)

#3 Delta-7 Jedi Starfighter

De Delta-7 Starfighter dankt zijn naam aan zijn driehoekige deltavorm. Jedi-ridders in Star Wars gebruikten het schip voor transport tijdens missies. Het besturingssysteem van de Delta-7 is speciaal aangepast voor Jedi-piloten met Force-krachten.

Delta-7 Jedi Starfighter
Delta-7 Jedi Starfighter (Afbeelding: Disney)

#4 Y-Wing

De Y-Wing was een bommenwerper starfighter, met een duidelijke Y-vorm. Hoewel het schip werd ontwikkeld tijdens Star Wars: The Clone Wars, heeft de Y-Wing meerdere levens gekend. Het voertuig werd bijvoorbeeld ook gebruikt door de Rebel Alliance om keizerlijke schepen te bombarderen.

Y-Wing
Y-Wing (Afbeelding: Disney)

#5 Death Star

De eerste Death Star speelt een belangrijke rol in A New Hope. Een groot deel van de film speelt zich af aan boord van dit ruimtestation. Het ruimteschip krijgt de naam vanwege zijn verwoestende kracht. Het enorme schip kan namelijk een hele planeet vernietigen met één schot van zijn superlaser.

Death Star Star Wars
Death Star (Afbeelding: Disney)

Star Wars is een succes, maar had bijna een echte oorlog ontketend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!