Star Wars: The Rise of Skywalker-schrijver wilde twee films

Het mag geen verassing zijn dat fans sterk verdeeld waren over het recente Star Wars: The Rise of Skywalker. Zo vonden veel kijkers dat er teveel dingen in één film werden gepropt, waardoor het geheel erg gehaast aanvoelde.

Het blijkt nu Chris Terrio, een van de schrijvers achter het geheel, zich goed bewust is van de haastige indruk die Star Wars: The Rise of Skywalker bij veel kijkers maakte. Sterker nog, als het aan hem had gelegen was het verhaal verdeeld over twee films.

Schrijver wilde Star Wars: Rise of Skywalker opsplitsen

In een interview met Awards Daily kreeg Terrio de vraag of er plannen waren om de afsluitende Star Wars film in twee delen op te splitsen. Hij antwoordde als volgt:

”Ik had gewild dat we dit konden doen. Er zit een hoop plot in de film en als schrijver wil je altijd bepaalde scenes hebben die het verhaal meer doen ademen. Als het mogelijk was geweest om [Star Wars: The Rise of Skywalker] op te splitsen, dan was dat alsof er een droom uitkwam. We hadden eeuwig door kunnen schrijven over deze personages. Als het aan mij had gelegen zouden we een deel 1 en deel 2 gemaakt hebben.”

Aldus een van de schrijvers achter de recente Star Wars film. Of het The Rise of Skywalker beter had gemaakt is nog maar de vraag, al was er op deze manier natuurlijk wel meer ruimte voor eventuele diepgang.

Abrams Cut

Naast het feit dat sommige mensen die The Rise of Skywalker liever in twee delen opgesplitst hadden gezien blijken er ook geruchten te gaan over een zogeheten ‘Abrams Cut’. Regisseur J.J. Abrams had volgens sommige leaks een flink aantal dingen van het Star Wars slotstuk namelijk anders aan willen pakken, maar werd hierin tegengewerkt door Disney. Meer over deze geruchten lees je in dit artikel.

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker-schrijver wilde twee films
Sluiten