Star Wars serie The Mandalorian geen bingewatch materiaal?

Als Star Wars-fan heb je lang moeten wachten, maar ook jij kunt dit jaar aan je trekken komen. Dit omdat naast het langverwachte Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker binnenkort ook de gloednieuwe Star Wars-serie The Mandalorian gaat uitkomen.

Of de serie wat gaat worden is nog even afwachten, maar de eerste reacties op dit Star Wars-project blijken in ieder geval erg positief te zijn. Daarnaast is onlangs het releaseschema van de The Mandalorian afleveringen gelekt. Hieruit blijkt dat er vanaf 12 november tot 27 december iedere week een nieuwe aflevering op Disney + gaat verschijnen.

Releaseschema Star Wars serie The Mandalorian gelekt

Streamingdiensten hebben twee manieren om hun serie content uit te brengen. De eerste daarvan is door een (of meerdere) seizoenen in één keer online te zetten. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om alle nieuwe afleveringen in een korte tijd te bekijken, soms ook wel binge-watching genoemd.

Er wordt echter ook nog weleens voor gekozen om een nieuw seizoen over een langere tijdsperiode te verdelen, en bijvoorbeeld iedere week een aflevering uit te brengen. Deze laatste manier doet natuurlijk erg denken aan hoe series op de analoge televisie verschijnen. Ondanks dat Netflix bekendstaat om haar bingewatch content worden de afleveringen van het vierde Riverdale seizoen nu bijvoorbeeld ook per week uitgebracht.

Star Wars-website SWNN is erachter gekomen dat Disney + The Mandalorian ook op de bovenstaande manier gaat uitbrengen. Zo zal de eerste aflevering gelijk met de lancering van de streamingdienst op 12 november verschijnen en komt er vervolgens iedere week een nieuwe, tot ze allemaal uitgezonden zijn.

Disney +

Naast The Mandalorian komt er ook nog andere Star Wars content naar Disney +, waaronder een groot deel van de tot nu toe verschenen bioscoopfilms.

Uiteraard gaan er ook een hoop films en series op de dienst verschijnen die niets met Star Wars te maken hebben. Er zijn onlangs meer dan 600 titels aangekondigd. Een beknopt overzicht is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Star Wars serie The Mandalorian geen bingewatch materiaal?
Sluiten