Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 25 feb 2020

Star Wars na de Skywalker Saga: maak kennis met The High Republic

Lucasfilm deed er al tijden geheimzinnig over, maar vandaag zijn ze bekend: de toekomstplannen voor Star Wars. Maak kennis met The High Republic.

Nadat het laatste deel uit de Star Wars Skywalker Saga in december 2019 verscheen, was het de vraag wat de toekomst voor fans in petto zou hebben. Het klassieke verhaal is tot een einde gekomen en dat betekent dat het tijd is om vooruit te kijken. Tijd om te kijken naar wat The High Republic ons te bieden heeft. Want dat is de volgende stap in de franchise.

Star Wars gaat verder met The High Republic

Nadat het Star Wars verhaal, dat zich 200 jaar voor de geboorte van Anakin Skywalker afspeelt, vier jaar lang gepitcht is kreeg het vorig jaar pas groen licht. Binnen de muren van Lucasfilm wordt dus al lang aan het vervolg van de Skywalker Saga gewerkt. Een vervolg dat eigenlijk geen vervolg is (snap jij het nog?). Lucasfilm heeft vijf schrijvers en een creative director dus eindelijk akkoord gegeven om volledig los te gaan op het nieuwe verhaal. Maar de vraag is, wat kunnen we verwachten?

Ten eerste moet het duidelijk worden dat dit verhaal dus niet in lijn staat met wat we al kennen. Geen Luke Skywalker, geen Chewbacca, geen Obi-Wan Kenobi en geen Darth Vader: dit verhaal gaat heel veel jaren terug. Het is een soort pax romana in het Star Wars universum. De Jedi lijken in dit geval een soort van ridders te zijn om de ronde tafel, zoals we dat kennen van de middeleeuwse verhalen. Een nieuwe dreiging duikt op in de vorm van Nihil. Een nemesis waar we eerlijk gezegd een soort Cyberpunk idee bij krijgen.

Het lijkt slechts het begin te zijn. De Jedi zijn een soort ridders die het universum moeten beschermen en wat dat betreft kunnen schrijvers alle kanten op. De eerste trailer voor dit project tonen Sith, Dino’s en prehistorische settings. Wij zijn hyped, jij ook?

Wat krijgen de fans?

De fans van Star Wars zullen, met de komst van de nieuwe Star Wars saga (als we het zo kunnen noemen), volledig op hun wenken bediend worden. Zo krijgen ze niet alleen boeken, maar zullen er ook een hoop comics uitgebracht worden. Sterker nog: het is al bekend waar de eerste golf van boeken en comics uit bestaat. We zetten ze op een rij:

  • Justina Ireland: A Test of Courage (tienerboek)
  • Cavan Scott: The High Republic (Marvel comic)
  • Claudia Gray: Into the Dark (boek)
  • Charles Soule: Light of The Jedi (IDW boek)

Alle verhalen kunnen los van elkaar gelezen worden, maar slaan dus wel allemaal op dit nieuwe universum. Op het gebied van films en series weten we op dit moment nog vrij weinig. De kans dat dit universum opduikt op dat gebied is overigens wel aanwezig. Er wordt in de wandelgangen gesproken over een game in 2021 en een film in 2022. Wat daar van terecht komt, zullen we in de toekomst zien.

Reageer op artikel:
Star Wars na de Skywalker Saga: maak kennis met The High Republic
Sluiten