‘Star Wars-film rondom klassiek personage in de maak’

Star Wars-fans hebben sinds het afgelopen weekend weer iets om over te speculeren. Het werd namelijk  bekend dat regisseur J.D. Dillard en schrijver Matt Owens (Luke Cage) in beeld zijn voor een gloednieuw Star Wars-project.

Wel is het nog maar de vraag of het hier gaat om een film voor in de bioscoop, of een project dat exclusief op Disney+ verschijnt. Dit laatste is gezien het succes van The Mandalorian namelijk helemaal niet zo’n gek idee. Een recent gerucht beweert nu echter dat het project om Lando Calrissian zal draaien.

Krijgt Lando Calrissian een eigen Star Wars film?

De mensen achter het Youtubekanaal Lords of the Long Box hebben blijkbaar vernomen dat het Star Wars project een film rondom het personage van Lando Calrissian gaat worden:

Lando is een door Billy Dee Williams gespeelde ondernemer die in zowel The Empire Strikes Back als Return of the Jedi een vrij kleine, maar toch noemenswaardige rol speelt. Daarnaast maakte hij zijn opwachting in het recente The Rise of Skywalker. Het personage was tevens te zien in Solo: A Star Wars Story, maar werd daarin gespeeld door Donald Glover. Volgens de geruchten zal deze acteur het personage ook weer gaan vertolken in de eventuele film.

Gezien de ietwat tegenvallende ontvangst van het eerdergenoemde Solo: A Star Wars Story vragen we ons echter wel een beetje af of Disney zich nog wel aan een dergelijke solofilm gaat wagen. Het zou financieel gezien waarschijnlijk verstandiger zijn om een serie voor Disney+ te maken.

Officiële kijkvolgorde

Mocht jij de films van Star Wars nog eens willen terugkijken dan hebben we wellicht wat tips voor je. Er verscheen onlangs namelijk een officiële volgorde waarin je zowel de films als series via Disney+ kunt terugkijken. Je kunt er hier meer over lezen.

Meer films en series nieuws vind je in dit overzicht.

Reageer op artikel:
‘Star Wars-film rondom klassiek personage in de maak’
Sluiten