Disney+ krijgt Star Wars spelshow met Jar Jar Binks acteur

In navolging van het succesvolle The Mandalorian heeft Disney besloten om nog meer in Star Wars te investeren. Al lijkt het meest recent aangekondigde project niet bepaald op de eerder genoemde ruimte-western.

Er zijn namelijk plannen voor een op kinderen gerichte Star Wars spelshow. Het idee hierachter is dat de deelnemers hun Jedi vaardigheden in de praktijk kunnen brengen om zo allerlei opdrachten uit te voeren.

Jar Jar Binks acteur gaat Disney+ spelshow presenteren

Star Wars: Jedi Temple Challenge zal gepresenteerd worden door Ahmed Best, die hiervoor in de huid van een Jedi meester zal kruipen. Star Wars fans kennen Best misschien nog wel vanwege zijn rol als Jar Jar Binks, dat destijds echter geen populair personage was. Al krijgt hij met deze Disney+ show een nieuwe kans en kan hij zijn acteer-, dans en martial arts ervaringen weer eens in de praktijk brengen.

Jar Jar Binks in Star Wars
De beruchte Jar Jar Binks |Bron: Lucasfilm

Best zal het programma overigens niet alleen presenteren, maar vergezelt worden door een hilarische droid, die door Mary Holland van een stem voorzien wordt. Dan Silver, verantwoordelijk voor de ‘unscripted content’ bij Disney+ lijkt alvast erg enthousiast te zijn:

”Star Wars: Jedi Temple Challenge weet de beste dingen van Star Wars – competitie, het overkomen van obstakels en een heldhaftige overwinning – samen te brengen in een geheel nieuw format. Een spelshow in dit universum is wat ons betreft een perfecte aanvulling op Disney+”

Star Wars: Jedi Temple Challenge zal vanaf 2020 verschijnen en exclusief via Disney+ te zien zijn.

De toekomst Star Wars

Naast deze spelshow staat er nog veel meer rondom de populaire sci-fi franchise gepland. Zo zullen er ongetwijfeld nieuwe films komen, al is daar nog weinig over bekend. Wel weten we dat The Mandalorian een tweede seizoen zal krijgen.

Voordat het zover is kunnen we eerst nog genieten van The Rise of Skywalker, die de bestaande reeks zal afsluiten. Een releasedatum en de meeste recente trailer voor de film vind je in dit artikel.

Reageer op artikel:
Disney+ krijgt Star Wars spelshow met Jar Jar Binks acteur
Sluiten