Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 juni 2020

Beleef epische gevechten in Star Wars: Squadrons gameplay

Eerder deze week zagen we al de eerste trailer van Star Wars: Squadrons. Toen werd beloofd dat we tijdens de EA Play Live-persconferentie een nieuwe gameplay-trailer zouden gaan zien.

En Electronic Arts heeft zijn woord gehouden. In een video die zo’n vijf minuten lang is, zien we de verschillende elementen die je straks zelf kunt gaan beleven in Star Wars: Squadrons.

Star Wars: Squadrons komt er aan

Star Wars: Squadrons is een nieuwe game Motive Studios. Deze Canadese studio werd in 2015 opgericht en zou zich gaan focussen op verschillende games binnen het Star Wars-universum. Eerder werkten zij mee aan de ontwikkeling van Star Wars: Battlefront II. Dit is echter hun eerste game die ze volledig zelf maken. De game biedt een avontuur voor de singleplayer, waarin de strijd na de gebeurtenissen van Star Wars: Return of the Jedi centraal staan. Hoe groot dit verhaal gaat zijn, dat is nog even afwachten, want het lijkt er op dat de focus voornamelijk ligt op de verschillende online gevechten die je in de game kunt beleven. Bekijk hieronder de trailer van de game.

In de online multiplayer van Star Wars: Squadrons vecht je in team van vijf spelers. Daarbij kun je per factie kiezen uit verschillende rollen die je aan kunt nemen. Zo is een Bomber goed in het zware werk, terwijl je met de Interceptor beter kunt jagen op de vijanden die ook rondvliegen. Daarnaast zijn er verschillende modi om uit te kiezen, waardoor er voor iedereen iets bij moet zitten. De game komt op 2 oktober uit en is dan beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Mocht je in het bezit zijn van een VR-bril op de pc of de PlayStation 4, dan is de volledige game in VR te ervaren. De laatste leuke bijkomstigheid? De game gaat 39,99 euro kosten.

Star Wars: Squadrons
Is dit straks jouw team? (Afbeelding: Electronic Arts)
Reageer op artikel:
Beleef epische gevechten in Star Wars: Squadrons gameplay
Sluiten