Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20/07/2018

Disney’s geheime wapen – Star Wars: The Clone Wars komt terug!

Wat een verrassing! Star Wars: The Clone Wars is een geanimeerde serie die zeer geliefd is onder fans. Na vijf seizoenen en een aantal extra ‘Lost Missions’ hield het echter op, ondanks dat het verhaal technisch gezien geen sluitend einde had.

Nieuw seizoen voor Star Wars: The Clone Wars

De jaren erop werden fans getrakteerd op Star Wars: Rebels. Ook die serie wist te bekoren, met grootschalige geanimeerde gevechten en een sterke cast. Rebels kwam eerder dit jaar tot een einde, en wordt eind dit jaar opgevolgd door Star Wars: Resistance.

Resistance heeft echter een totaal andere tekenstijl, niet langer in 3D. Althans, daar lijkt het sterk op. De stijl van Rebels en The Clone Wars is zeer prijzig om te realiseren, dus al snel werd er geconcludeerd dat men afscheid ervan afscheid moet gaan nemen.

Star Wars: The Clone Wars

Niks is echter minder waard, want regisseur Dave Filoni kwam tijdens San Diego Comic Con met een grote verrassing. The Clone Wars gaat gewoon weer verder! Er komt een nieuw seizoen naar de aankomende streamingdienst van Disney. Oftewel, de tegenhanger van Netflix.

Daar gaat alle content naartoe, die Disney nu regelmatig van Netflix trekt. Disney CEO Bob Iger bevestigde eerder al dat er meerdere Star Wars series in ontwikkeling waren voor de nieuwe dienst. Disney pakt het dus groots aan.

Star Wars: The Clone Wars

Dat er naast de live-action serie van Jon Favreau ook een nieuw The Clone Wars seizoen zou komen, had niemand durven hopen. Het is echter een logische en slimme zet. The Clone Wars is nog steeds canon, en de fanbase is zeer toegewijd.

Door hen eindelijk het slot te geven waar ze al jaren op wachten, heeft Disney een gegarandeerde berg aan hongerige abonnees voor zijn dienst. De verhaallijn zal waarschijnlijk direct weer verder gaan nadat het hoofdpersonage de Jedi Order heeft verlaten.

Star Wars: The Clone Wars

Een van de schrijvers erkende in 2014 al dat er scripts voor een zevende en achtste seizoen waren. De kans is zeker aanwezig dat het dus niet bij een nieuw seizoen zal blijven, al blijft dat een kwestie van afwachten. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe serie uit gaat komen. überhaupt is het nog onbekend

Reageer op artikel:
Disney’s geheime wapen – Star Wars: The Clone Wars komt terug!
Sluiten