Star Wars: The Rise of Skywalker trailer laat de duistere kant van Rey zien

Afgelopen weekend vond D23 plaats. Het evenement waar Disney al het moois voor de aankomende periode laat zien. Tot nu toe ging het vooral om alle series die gaan verschijnen op Disney Plus. Zo zagen we de eerste trailer van The Mandalorian en een hele berg Marvel superhelden die hun eigen serie krijgen. Gelukkig was er ook aandacht voor Star Wars: The Rise of Skywalker en inmiddels is de nieuwe trailer ook online verschenen.

De trailer duurt ruim twee minuten en bestaat voornamelijk uit beelden die we al kennen. Het is namelijk een compilatie van alle films die we tot nu toe gehad hebben. Alle acht episodes komen voorbij met als onderliggende boodschap dat er dit jaar een einde komt aan deze langlopende saga. Het is natuurlijk prachtig om al die bekende beelden te zien, maar we willen ook wat nieuws.

Stapt Rey over naar The Dark Side?

Gelukkig krijgen we dat aan het einde van de trailer. Zo zien we Rey en Kylo Ren elkaar te lijf gaan met hun lightsabers, de lucht gevuld met Star Destroyers, onze helden die een kleurrijk festival bezoeken en meer. Toch gaat het amper om deze prachtige beelden, want de slotseconden eisen alle aandacht op.

De Star Wars: The Rise of Skywalker trailer eindigt namelijk met Rey, maar niet zoals we haar kennen. Haar blauwe lightsaber heeft de heldin namelijk ingeruild voor een wapen dat we nog niet eerder zagen. Hij doet nog het meeste denken aan het lichtzwaard van Darth Maul uit Star Wars: Episode One. Het is namelijk een dubbele lightsaber, met als verschil dat je deze kunt inklappen.

Het ziet er indrukwekkend uit, maar dit is nog niet het belangrijkste. Wat betekent dit rode wapen? Is Rey overgelopen naar The Dark Side? Wordt ze een Sith? Je zou het bijna denken, want ook de ijzig koude blik van Rey doet niet veel goeds vermoeden. Iedereen verwacht een episch slot gevecht tussen goed en kwaad, maar nu durven we niet te zeggen wie aan welke kant staat. Betekent dit misschien dat ook Kylo Ren van kant wisselt?

Releasedatum Star Wars: The Rise of Skywalker

Een andere theorie is dat Rey in deze scene is overgenomen door Darth Sidious. The Emperor gaat namelijk terugkeren en een belangrijke rol spelen in het laatste deel van de nieuwe Star Wars trilogie. Hoe het uiteindelijk afloopt, gaan we zien op 18 december, want vanaf dan draait Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscoop.

Wil je meer Star Wars? Check dan heel snel hier de epische trailer van The Mandalorian.

The Verge

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker trailer laat de duistere kant van Rey zien
Sluiten