Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 27 okt 2017

Dit gebeurt er wanneer autodesigners zich bezighouden met Star Wars

Na vroeger een niche saga te zijn geweest, heeft Star Wars tegenwoordig als Disney franchise heel wat nieuwe (minder geeky) fans. Veel mensen dromen ervan om in de films te spelen of om mee te designen aan de futuristische technologieën. Audi Designer Jason Battersby, trok de stoute  schoenen aan en gaf de Imperial TIE fighter een gelikte makeover.

Tie-X met lugubere rode cockpit

De TIE fighter van Battersby heeft de naam Tie-X gekregen. Het doel van de autodesigner was om een ruimteschip te ontwerpen dat in het Star Wars universum zou passen, maar tegelijkertijd ook zijn eigen design esthetiek naar voren zou brengen. De cockpit van de Tie-X lijkt rood licht uit te stralen, dat perfect past bij de meer duistere kant van The Force.

Tie-X

*Intro muziekje van Darth Vader*

Om helemaal in te komen heeft de Battersby zelfs een bijbehorend spannend verhaaltje bedacht. Vrij vertaald zou dat zoiets zijn:

Uit de schaduwen komt de Tie-X tevoorschijn, het geavanceerde Tie-Fighter project van Vader. Maar een handjevol van de fighters wisten de Death Star te ontsnappen, voordat het zijn vroegtijdige einde vond. Deze geavanceerde Tie-Fighters waren gebouwd om de meest behendige ruimteschepen in het rijk te zijn en om in het hele sterrenstelsel geheime missies voor Vader uit te voeren. Nu is na jaren, bewijs van  het bestaan van de schepen naar boven gekomen en krijgen we een glimp van de ware kracht van de Empire.

Tie-X

TIE fighter: snel, behendig en dodelijk

De TIE fighter was één van de meest imponerende symbolen van de Imperial fleet (de bad guys). De ruimteschepen zijn snel, behendig en vooral dodelijk. Vaak worden ze door door Star Wars universum bewoners ook “eyeballs” genoemd. Ze lijken namelijk inderdaad een beetje op een oogbal met twee vleugels.

Tie-X TIE fighter

Star Wars, auto’s en Daniel Craig

Meer werk van Battersby is te vinden op de website Artstation. De Audi ontwerper lijkt te houden van Star Wars. Zijn portfolio pagina zit vol met stormtroopers, nog meer Tie-X renders en andere Star Wars personages. Daarnaast lijkt hij ook erg gecharmeerd te zijn van Ferrari, Aston Martin en Daniel Craig als James Bond.

Tie-X

In december is het weer tijd voor het volgende deel in de Star Wars saga: The Last Jedi. Niet al te lang geleden dook eindelijk de eerste officiële trailer op. Fans zijn echter ook altijd bezig met eigen trailers. Deze trailer van The Empire Strikes Back is een waar kunstwerk en is een mix tussen Star Wars en James Bond.

Jason Battersby

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er wanneer autodesigners zich bezighouden met Star Wars
Sluiten