Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 24 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Slecht nieuws voor Star Wars-fans: nieuwe trilogie wordt flink uitgesteld

Het coronavirus heeft een flinke invloed op de filmwereld. Ook Disney komt er niet onderuit. Het moet een nieuwe Star Wars-trilogie uitstellen.

Star Wars is samen met Marvel misschien wel een van de grootste franchises van Disney. In totaal hebben alle films meer dan 10.316 miljard dollar opgebracht. Het is dan ook niet raar dat The Mandalorian de eerste exclusieve serie is op Disney+. Naast series werkt Disney natuurlijk ook aan nieuwe Star Wars-films. Zo kwam vorig jaar natuurlijk Episode IX – The Rise of Skywalker uit.

Nog langer wachten op Star Wars

Ondertussen is Disney bezig met een nieuwe Star Wars-trilogie. In 2022 zou de eerste van drie nieuwe films in de bioscoop moeten verschijnen. Helaas is er nu het coronavirus waardoor Disney drastische besluiten neemt. Het kiest ervoor om de drie films met een vol jaar uit te stellen. De nieuwste Star Wars-film komt nu dus pas uit op 22 december 2023. Ook de twee daaropvolgende delen zijn uitgesteld. Deze komen nu uit in 2025 en 2027, meldt Deadline.

Disney gaat nog veel meer uitstellen

Het is niet de eerste keer dat Disney-films uitstelt vanwege de Coronacrisis. Eerder verplaatste het al de komende Marvel-films vanwege de crisis. Ook series die gemaakt zijn voor Disney+ zoals The Facon and the Winter Soldier zijn later op de planning gekomen.

Het is nu ook bekend geworden dat naast Star Wars ook Avatar 2 en Mulan vertraging oplopen. Mulan zou oorspronkelijk op 21 augustus in de bioscoop te zien zijn. Het project staat on-hold, waardoor we nog niet weten wanneer we wel naar de film kunnen kijken. Net zoals Star Wars zal ook Avatar 2 met een jaar worden uitgesteld. Oorspronkelijk zou de film op 17 december 2021 te zien zijn, maar dat is nu 16 december 2022. Ook deel 3 en 4 worden met een vol jaar uitgesteld.

Avatar
Ook Avatar wordt uitgesteld. Bron: 20th Century Fox

Economische keuzes

Overigens worden films als Star Wars niet alleen uitgesteld omdat ze door de coronacrisis niet gemaakt kunnen worden. Juist nu lijken producties weer op gang te komen en kunnen makers weer aan de gang gaan. Toch heeft het ook vooral economische redenen. Op dit moment kunnen op verschillende plaatsen in de wereld niet zoveel mensen naar de bioscoop als normaal. In sommige landen zijn cinema’s zelfs helemaal gesloten. De omzet is daardoor veel lager, waardoor wachten totdat meer mensen kunnen lucratief kan zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Slecht nieuws voor Star Wars-fans: nieuwe trilogie wordt flink uitgesteld
Sluiten