Rutger Houweling
Rutger Houweling Pop-Culture 10 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Er komt een nieuwe Star Wars-trilogie én een nieuwe serie

Over iets meer dan een maand gaat The Last Jedi in première, volgend jaar krijgt Han Solo zijn eigen spin-off en voor 2019 staat Star Wars Episode IX op de planning. Het zijn mooie tijden voor de Star Wars-liefhebber en dat gaat voorlopig ook zo blijven. Disney heeft namelijk aangekondigd dat er nog veel meer in de pijplijn zit. Er wordt al gewerkt aan een nieuwe trilogie en een serie die zich gaan afspelen in een universum ver, ver van hier.

Nieuwe Star Wars-trilogie op komst

De grote man die zich gaat bezighouden met de nieuwe trilogie is Rian Johnson. Hij is de schrijver en regisseur van The Last Jedi en gaat dus de productie van Episode X, XI en XII overzien. Het is daarnaast al zeker dat hij zelf het eerste deel uit de nieuwe trilogie gaat schrijven en regisseren. Wie de andere delen voor hun rekening gaan nemen en wanneer deze gaan verschijnen, is nog onbekend.

Disney neemt afscheid van de Skywalkers

Disney heeft al wel aangegeven dat we een ander deel van het immense Star Wars-universum gaan zien. Zo gaat de vierde trilogie afscheid nemen van de Skywalkers. Op de spin-offs na draaide alle voorgaande delen om deze welbekende familie, maar daar gaat dus verandering in komen. Rian Johnson duikt in een hoek van het heelal waar nog nooit over verteld is. Dat betekent nieuwe locaties, karakters en verhalen.

Naast de trilogie zal er in de toekomst ook een nieuwe serie verschijnen. Hier is inhoudelijk nog maar weinig over bekend. We weten alleen dat deze exclusief te zien gaat zijn op de streamingdienst die Disney in 2019 gaat lanceren. Dit is dus allemaal nog behoorlijk ver weg, maar één ding is zeker: Star Wars-liefhebbers hoeven zich de aankomende jaren geen zorgen te maken. Jammer dat je deze content alleen niet meer op Netflix kunt bekijken..

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Er komt een nieuwe Star Wars-trilogie én een nieuwe serie
Sluiten