Noah Korevaar
Noah Korevaar Culture 27 dec 2018

Check nu Shards of the Past: brute Star Wars fanfilm maakt diepe indruk

Star Wars is al decennia een van de grootste franchises die er is, vooral op het witte doek. Misschien zelfs de grootste. Juist nu iedereen met een smartphone rondloopt zorgt dat ervoor dat fans zelf aan de haal gaan met de mythologie van het universum dat George Lucas heeft geschapen.

Star Wars Vader Episode I: Shards of the Past

De meeste fanfilms zijn nou niet bepaald te pruimen. Het is immers niet makkelijk om met een mini-budget een geloofwaardige science-fiction wereld en actiescènes neer te zetten. Vader: Episode I – Shards of the Past valt juist daarom op als de grote uitzondering op de regel. Hoe deze fans dit voor elkaar hebben gekregen, blijft een wonder.

Shards of the Past is een indrukwekkende korte film die zich tussen Revenge of the Sith en A New Hope afspeelt. We pakken de synopsis er even bij: “Anakin Skywalker is DOOD. Voor acht maanden heeft de mysterieuze Darth Vader de bevelen van de Emperor opgevolgd.

Star Wars korte film

Vader worstelt met de dood van Padme en zijn nieuwe vervloekte leven. Hij moet het heft in eigen handen nemen wanneer een Jedi Master die Order 66 heeft overleefd hem lokt naar de thuisplaneet waar het graf van zijn vrouw is.”

Je maakt als kijker dus kennis met een gebroken Darth Vader, die worstelt met zijn eigen emoties en vooral de woede die met de rouw gepaard gaat. Vader Episode I – Shards of the Past is geregisseerd door Danny Ramirez. De kwaliteit druipt er vanaf, de pacing is dik in orde en het verhaal zit sterk in elkaar.

Het blijft een fanfilm, maar Shards of the Past komt verrassend dicht in de buurt van het officiële materiaal. Al is dat met de misstappen die de Star Wars-franchise de afgelopen decennia heeft gemaakt ook niet heel moeilijk. Maar goed, check hieronder Episode I, terwijl we uitkijken naar Episode II!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Check nu Shards of the Past: brute Star Wars fanfilm maakt diepe indruk
Sluiten