Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 dec 2020

Stardew Valley 1.5 update is live en brengt grote vernieuwingen

Eén van de leukste games die je deze kerst kunt gaan spelen is Stardew Valley. De game is al een paar jaar uit, maar heeft nu de zogenaamde 1.5 update gekregen, die een hoop vernieuwingen en verbeteringen kent.

Op dit moment is de Stardew Valley 1.5 update alleen nog maar beschikbaar voor de pc. Het is de bedoeling dat deze later ook voor de andere platformen verschijnt, maar dat kan nog een tijdje gaan duren, aangezien de game nog altijd door een zeer klein team wordt gemaakt.

Vernieuwingen en verbeteringen voor Stardew Valley

Volgens Eric Barone, de maker van de game, is dit de grootste update voor Stardew Valley tot nu toe. De grootste verandering bestaat uit een nieuwe boerderij om mee aan de slag te gaan. Het gaat om de zogenaamde Beach Farm. Deze boerderij komt met een groot strand. Daar kun je dus perfect gaan vissen en er zijn genoeg bomen en stenen om te slopen en die aan je voorraad toe te voegen. Maar de boerderij kent ook een nadeel. In het zand kun je gewassen verbouwen, maar het is niet mogelijk om een sprinkler neer te zetten. Je moet dus handmatig je gewassen van wat voorzien. Volgens de maker is deze boerderij vooral bedoeld voor de ervaren spelers.

Verder komt de Stardew Valley 1.5 update met een nieuwe Advanced Game Options die je vindt wanneer je je personage aanmaakt. Zo kun je er voor kiezen om willekeurige bundels te krijgen wanneer je doelen in de Community Center voltooit. Dat moet er voor zorgen dat alles net wat anders is dan dat je gewend bent.

Samen spelen in de game

Een andere belangrijke verbetering die Stardew Valley 1.5 met zich meebrengt, is dat je nu lokale multiplayer via splitscreen kunt beleven. Daarvoor moet je op je boerderij een cabin bouwen op je boerderij. En als je een nieuwe game begint, kun je gelijk met wat extra’s cabins op je boerderij plaatsen. En dan kun je lekker samen losgaan. Dat is net wat makkelijker dan samen in een kamer op verschillende systemen spelen. Wil je meer lezen over de update voor de game? Dan kun je op het blog van de maker terecht.

Reageer op artikel:
Stardew Valley 1.5 update is live en brengt grote vernieuwingen
Sluiten