Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 jan 2020

Stardew Valley passeert grens van 10 miljoen verkochte games

Stardew Valley is een game die in 2016 is uitgebracht, nadat de game eerst een paar jaar via Steam Greenlight beschikbaar was. Inmiddels is de game dus vier jaar oud en in die tijd zijn er maar liefst tien miljoen exemplaren van verkocht.

Dat valt te lezen op de website van de game zelf. De laatste keer dat we iets hadden vernomen van het aantal verkochte exemplaren van de game, stond de teller op de vijf miljoen verkochte exemplaren.

Stardew Valley is een groot succes

En daarmee is Stardew Valley een enorm groot succes. Zeker als je bedenkt dat de game in eerste instantie is gemakt door een enkel persoon in de vorm van Eric Barone. De beste man heeft vier jaar aan de game gewerkt voordat hij het uiteindelijk uitbracht. In de eerste twee maanden van de pc-release werd de game al een miljoen keer verkocht. Later dat jaar verscheen de game ook op de Xbox One en PlayStation 4. Eind 2017 was de Nintendo Switch aan de beurt en in oktober van 2018 werd de game uitgebracht op iOS. De game kost zo’n 14 euro, waardoor de maker heel wat miljoenen binnen heeft gesleept en ik hoop dat de beste man zichzelf heeft getrakteerd op een mooi huis.

Stardew Valley
Bouw je eigen boerderij (Bron: Concerned Ape)

Naast het feit dat Stardew Valley een succes is, is het ook gewoon een heerlijke game. In de titel is het zaak om je eigen boerderij op te bouwen en tegelijkertijd sociale contacten te onderhouden in het plaatselijke dorpje. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog de mogelijkheden om te gaan vissen of een mijn in te gaan en het daar op te nemen tegen de verschillende vijanden die je voorgeschoteld krijgt. Dat kun je in je eentje doen, maar dankzij de meest recente patch is er ook een toffe multiplayermogelijkheid. Op die manier speel ik de game bijna dagelijks met mijn zoon en bouwen we samen een mooie boerderij op. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier ons archief.

Reageer op artikel:
Stardew Valley passeert grens van 10 miljoen verkochte games
Sluiten