Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 15 aug 2019

Het statuslicht in je Nest-camera kan straks niet meer uit

De Nest-camera is handig om alles in de gaten te houden. Wellicht gebruik je het om op de babykamer te zetten en op die manier in de gaten houden wat de kleine allemaal uitspookt. Wanneer de camera actief is, dan gaat er een klein lampje aan in de camera om dat aan te tonen. Dat kan vervelend zijn in een donkere kamer en daarom kon je dat lampje uitzetten. Maar nu komt Google daar op terug. In verband met de privacy is besloten om deze optie te verwijderen. Je kunt nog wel het de lichtheid van het lampje verlagen, maar wanneer de Nest-camera in gebruik is, dan wordt dat altijd getoond.

Google past Nest-camera aan

Google gooit het dus op privacy-gronden en wil dat de camera duidelijk aan jou en de mensen om je heen laat zien dat de camera aan is en er opnamen worden gemaakt. Google zegt er zelf over dat dit er voor moet zorgen dat je meer inzicht hebt in het gebruik van je camera.

Nest Camera

Het ding is alleen dat je nu te maken hebt met consumenten die boos zijn. Zij stellen dat het product op deze manier heel anders is dan wanneer zij het product hebben gekocht. Daarnaast stellen ze dat privacy niet geldt wanneer het neerkomt op een privéruimte. Dat is een andere setting dan de openbare ruimte, waar privacy een belangrijke rol speelt. Daarnaast kun je ook afvragen of het echt zoden aan de dijken zet. Het lijkt mede te worden gedaan om hackers te gaan. Door het lampje altijd aan te hebben, zou het kunnen dat je opmerkt dat iemand meekijkt met de camera zonder dat je het weet. Maar de kans is wel weer groot dat eventuele meekijkers slim genoeg zijn om hun eigen firmware te gebruiken om het lampje alsnog uit te zetten.

En wanneer het gaat om een Nest-camera in een AirBnB-woning, dan zou de eigenaar via een stukje tape of nagellak alsnog het lichtje kunnen afplakken. De kans is groot dat dit een staartje gaat krijgen. Wil je meer lezen over de Nest-camera? Bezoek dan hier onze overzichtpagina.

Androidcentral

Reageer op artikel:
Het statuslicht in je Nest-camera kan straks niet meer uit
Sluiten