Daniel Koster
Daniel Koster Apple 24 dec 2015

Steek met deze tips een stokje voor iOS 9′ onnodig batterijgebruik

Je iPhone moet met het nieuwe iOS 9 zeker een uurtje of veertien meegaan. Dit houdt in dat je zonder zorgen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met één oplaadbeurt kunt doorkomen. Is dit niet het geval of merk je dat je iPhone op bepaalde moment batterij slurpt? Wij hebben elf tips waarmee je batterij een stuk langer meegaat!

1. Schakel de energiebesparingsmodus in

Met iOS 9 werd het mogelijk om energie te besparen. Je iPhone vraagt je automatisch wanneer de batterij minder dan twintig procent kent of je deze modus wilt inschakelen. Op deze manier kun je meer uit je batterij halen. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit eerder in te schakelen en op deze manier nog meer uit je batterij te halen. Dit kun je doen door bij instellingen naar batterij te gaan en daar de energiebesparingsmodus in te schakelen.

2. Batterij-vretende apps uitschakelen

Een handige functie van iOS 9 is dat je kunt zien welke applicaties batterij vreten. En dat je deze kunt uitschakelen om ervoor te zorgen dat dit voor eens en altijd verleden tijd is. Handig! Ook dit kun je vinden door naar je batterij te gaan en vervolgens naar onder te scrollen.

3. Niet altijd en overal je locatie delen

Het delen van je locatie staat in iOS 9 automatisch aan. Hiermee loop je het risico dat iedereen kan zien waar jij je begeeft. En dit kost daarnaast ook nog eens flink wat batterij. Gelukkig kun je dit binnen een handomdraai uitschakelen. Dit doe je door privacy te openen in je instellingen-menu en dan locatievoorzieningen uit te schakelen.

4. Schermhelderheid uitschakelen

Je scherm is één van de grootste datavreters. Het lager zetten van je scherm bespaart daarom flink wat energie. Waar velen dit weten wordt het nog wel eens vergeten om dit daadwerkelijk te doen. Zet die dus zo laag mogelijk waarbij het gebruik nog fijn blijft! Je kunt dit lager zetten door van onderen naar boven te swipen. Daar kun je ook meteen zaken als Bluetooth, AirDrop en AirPlay uitschakelen (indien je ze niet gebruikt).

5. Automatisch veranderen van datum uitzetten

Het gros van de mensen reist niet dagelijks naar het buitenland. Het is dan ook zonde om jouw telefoon telkens te laten zoeken of je een tijdsgrens passeert. Dit doet je apparaat nu telkens wel namelijk. Ga snel naar algemeen, open hier je datum en tijd en schakel het automatisch inschakelen van tijd en datum uit.

6. Zet je Wifi niet uit!

Verbinding met Wifi zoeken kost weinig batterij. Het mislopen van Wifi en daardoor energie en data gebruiken is relatief veel erger. Laat je Wifi dus lekker aanstaan!

7. e-mail handmatig verversen

Jouw telefoon is telkens je e-mail aan het verversen om te kijken of er nog wat is binnengekomen. Dit hoeft helemaal niet en kun je ook handmatig doen door af en toe je mail te verversen als je benieuwd bent of je nog wat binnen hebt. Dit stel je in door naar mail te gaan en hier nieuwe gegevens te openen op en handmatig te zetten.

8.Zo snel mogelijk updaten

Het is van belang dat je zo snel mogelijk update. Nieuwe updates bestaan namelijk uit bug fixes en softwareverbeteringen die ook voor een betere batterijduur zorgen.

9. Vibreren uit

Heb jij vibratie aan? Dat je telefoon gaat trillen als je wordt gebeld, een appje krijgt en meer? Dat constante vibreren kost natuurlijk batterij. Dit zet je uit door onder instellingen geluid te selecteren.

10. Uitzetten van advertentie tracking

Het is al een tijdje met iOS mogelijk om te voorkomen dat adverteerders je gedrag en voorkeuren kunnen volgen. Wil jij dit ook tegengaan en daarmee ook nog eens ervoor zorgen dat je batterij weer een stukje langer meegaat? Ga dan naar privacy en scrol naar beneden naar reclame om dit te beperken.

11. Apps niet uitschakelen

Velen denken dat je je apps eens in de zoveel tijd allemaal moet afsluiten omdat ze anders op de achtergrond batterij blijven consumeren. Dat is niet het geval, want iOS 9 bevriest applicaties als het ware als je ze weg klikt. Ze gaan pas weer draaien als je ze opent. Het opnieuw opstarten van applicaties kost echter flink wat meer batterij dan het op de achtergrond laten staan van de apps die je niet gebruikt!

Bonustips

Dan hebben we nog drie bonustips voor je in de aanbieding die je hier kunt vinden. We leggen je onder andere uit hoe je het verversen van applicaties op de achtergrond kunt uitzetten en hoe je bewegingen uit kunt schakelen. Dit zijn namelijk ook functies die je batterij flink leegtrekken! Wil je trouwens zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je data niet wordt opgeslurpt door jouw instellingen? Check dan dit artikel!

Reageer op artikel:
Steek met deze tips een stokje voor iOS 9′ onnodig batterijgebruik
Sluiten