Fotograaf, maak voor minder dan 1 euro het stelen van je cameralens knap lastig

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Dat is ook het geval bij de fotocamera en de bijbehorende lens. Hedendaags verwissel je namelijk in een handomdraai je cameralens. Handig, maar daardoor is je lens ook prooi voor criminelen. Maak het ze niet te gemakkelijk!

Hoe dan?

Ja, dat kunnen wij wel leuk roepen, maar hoe dan? Gelukkig bieden we je de oplossing. Die is door Rutger Geerling bedacht. Hij fotografeert dikwijls op feesten en heeft dan twee camera’s mee. Hij liep al gauw tegen een probleem aan.

cameralens

Wanneer hij de ene camera gebruikt, hangt de ander om zijn schouder. Dieven hebben hier weet van. Binnen een seconde lukt het hen (zonder dat ‘ie het doorheeft) de lens van de camera te draaien. Zoals we al zeiden: super handig dat je snel van cameralens kunt verwisselen, maar elk voordeel heeft zijn nadeel.

Blijf van mijn cameralens af!

Maar Rutger ging niet bij de pakken neerzitten. Hij werkte een maand lang aan een oplossing en heeft er één gevonden: een 3D-geprinte ring. Die ring bedekt de knop waarmee je de lens kunt losklikken.

Het fijnste is nog wel dat Rutger het ontwerp voor die ring online heeft gezet. Heb jij zelf een 3D-printer? Dan kun je ‘m voor ongeveer zestig cent laten maken. Is dat niet het geval, dan moet je even bij een 3D-printwinkel langs. Dan ben je waarschijnlijk een paar euro kwijt.

Dit ontwerp is enkel bruikbaar voor Canon DSlR’s. Waar dat een populair cameramerk is, is het een begin. Laten we hopen dat hij, of andere fotografen of 3D-print-ontwerpers, dit principe voor andere cameramerken toepassen.

Cameralens

Die 3D-printers toch!

Wat zijn het toch wonderbaarlijke apparaten hè, die 3D-printers. Vraag maar aan deze schildpad of check deze viool maar eens.

Reageer op artikel:
Fotograaf, maak voor minder dan 1 euro het stelen van je cameralens knap lastig
Sluiten