Vier redenen om voor een Stella elektrische fiets te gaan

Tegenwoordig zijn elektrische fietsen populairder dan ooit en zelfs behoorlijk wat jongeren fietsen tegenwoordig elektrisch, hoewel ze dan wel weer de neiging hebben om te gaan voor opgevoerde ebikes. Tussen al de verschillende merken en opties vinden we het merk Stella, dat een echte Hollandse kwaliteit belooft. De fietsen worden stuk voor stuk in Nederland in elkaar gezet, waardoor de fietsenmaker de kwaliteit ook daadwerkelijk kan waarborgen. Dit zijn de vier redenen om voor een Stella ebike te gaan.

Geen tussenpersonen

Een voordeel aan Stella is dat ze hun elektrische fietsen rechtstreeks aan de consument verkopen en er dus geen tussenpersonen zijn, die de prijs omhoog jagen. Daardoor kunnen de prijzen van de fietsen relatief laag blijven. Ook zijn er geen bezorgkosten als je besluit om een fiets te bestellen. Er is echter wel een nadeel aan het feit dat Stella verkoopt via zijn eigen vertegenwoordigers. Als je weet dat je een Stella fiets wilt, is het prima. Maar als je graag fietsen van verschillende merken wilt vergelijken, gaat dat wat lastiger. Aan de andere kant heeft de Consumentenbond wel wat vergelijkingen gedaan en is de Stella Vicenza Superior in 2017 verkozen tot Beste Koop in een test met 36 verschillende ebikes.

Stella fietsen
Foto: Stella

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Keuze motor positie

Sommige merken focussen zich meer op een bepaalde soort motor, maar bij Stella hebben ze een ruim assortiment ebikes met een middenmotor, voorwielmotor en een achterwielmotor. Elke positie komt weer met zijn eigen voor- en nadelen en het hangt er een beetje vanaf wat je met de fiets wilt, wat het beste voor je is.

Een ebike met een middenmotor is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die problemen hebben met hun evenwicht. Door de motor in het midden te plaatsen, wordt het gewicht optimaal verdeeld over de hele fiets.

Met een achterwielmotor wordt de fiets aan de andere kant over het algemeen juist weer wat lichter. Het is dus even afwegen wat voor jou het beste is en als je het weet, is er een grote kans dat er een Stella fiets is die aan je wensen voldoet.

??Lees ook: Vier high-end elektrische fietsen met een hoge actieradius

Gratis proefrit in eigen omgeving

Normaal gesproken moet je naar de fietsenwinkel toe gaan om eens even een proefritje te maken op de ebike van je keuze. Bij stella krijg je wat extra service en kun je hele collectie gratis lekker thuis uitproberen. Je voelt je hiermee meer een soort VIP en kunt meteen in je eigen omgeving, waar je tenslotte met je ebike gaat fietsen, testen hoe het is om op de verschillende fietsen te trappelen. Je kunt dan meteen checken welke fiets die heuvel het beste tackelt.

Stella elektrische fiets
Foto: Stella

Hollandse kwaliteit en service

Het toffe aan Stella’s elektrische fietsen is dat ze in Nederland in elkaar worden gezet. Het zijn dus geen geïmporteerde modellen van een derde partij. Daardoor kan de fabrikant echte Nederlandse kwaliteit waarborgen. Elke fiets wordt uitgebreid getest, en Stella kan tot in de details service leveren. Ze hebben immers zelf de fietsen gebouwd.

Zo heb je als consument een stukje zekerheid dat je bij veel consumenten of mist, of waar je bij de concurrentie veel langer op moet wachten. Daarvoor is een fiets toch veel te belangrijk in je leven?

Hoewel we overal om ons heen elektrische fietsen als paddestoelen uit de grond zien verschijnen, is een ebike toch niet voor iedereen. Dit zijn bijvoorbeeld de vijf redenen om wel of juist niet voor een elektrische fiets te gaan.

Reageer op artikel:
Vier redenen om voor een Stella elektrische fiets te gaan
Sluiten