Jelle van Es
Jelle van Es Games 4 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Grotere en sterke Nintendo Switch moet deze zomer geproduceerd worden

Er gaan al een hele tijd geruchten over een zogenaamde Nintendo Switch Pro. Die zou bestaan naast de huidige Switch en de Lite. Nu lijkt het er op dat de plannen rondom deze Pro wat concreter zijn geworden.

De mensen van Bloomberg zijn dieper in de materie gedoken en stellen dat er dit jaar nog een Nintendo Switch Pro komt. En tegelijkertijd zijn er ook wat specificaties uitgelekt over wat de nieuwe spelcomputer zou brengen.

Dit is wat de Nintendo Switch Pro zou moeten zijn

Het huidige probleem dat Nintendo heeft met de Nintendo Switch, is dat men achterloopt op de kracht van de PlayStation 5 en Xbox Series X. Daarom is het voor ontwikkelaars om games over te zetten naar de handheld. Met een krachtigere variant zou dat probleem opgelost kunnen worden. De nieuwe spelcomputer zou gebruik gaan maken van van een 7 inch OLED scherm. Dat is net iets groter dan het huidige model met een 6,2 inch model). De resolutie van het scherm zou in handheld-modus niet veranderen. Er zal dan alsnog gebruik gemaakt worden van een 720p resolutie.

Nintendo Switch Lite
De Nintendo Switch Lite (Afbeelding: Nintendo)

Het wordt interessanter wanneer je de Nintendo Switch Pro aansluit op de televisie. Dan zouden de beelden geboost worden naar een 4K-resolutie. En dat zou een flinke verbetering zijn. Of de kracht van de spelcomputer intern ook hoger wordt en je bepaalde games hebt die je enkel op de Pro kunt gaan spelen, dat is nog de vraag. Met de New Nintendo 3DS was het zo dat bepaalde games enkel op die sterkere variant gespeeld konden worden, maar dat waren er echter maar een paar. Een ander voordeel van het nieuwe systeem, is dat een OLED-scherm minder stroom nodig heeft. Daardoor zou de batterij onder aan de streep langer meegaan.

In juni in productie

Volgens Bloomberg zou Nintendo in juni beginnen met de productie van de schermen van de Nintendo Switch Pro, waarna in juli de assemblage begint. De nieuwe variant zou dan voor de feestdagen van 2021 in de winkel komen te liggen.

Deze vijf must-have Nintendo Switch-games komen er aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!