Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 feb 2019

Apple-oprichter Steve Wozniak blijft enthousiast over Bitcoin

Naast Steve Jobs was Steve Wozniak een van de oprichters van Apple. In een recent interview bespreekt hij de toekomst van diverse technologieën, waaronder Bitcoin en cryptomunten. Hij deelde een aantal interessante inzichten over allerlei aspecten van techniek. Ook deelde hij een flinke verbale oorvijg uit aan Facebook. Uiteraard focussen wij ons op wat hij over Bitcoin vertelde.

Steve Wozniak over Bitcoin

De interviewer begint zijn deel over de Bitcoin met de opmerking dat er veel waarde verloren is gegaan. Wozniak countert direct en geeft aan dat er juist veel waarde is toegevoegd. Hij geeft aan dat hij Bitcoin niet als investering voor directe financiële rendementen ziet, maar veel meer wil experimenteren met de werking van Bitcoin en wil begrijpen hoe het acceptatieproces verloopt. Verder wijst hij op de sterke psychologische sentimenten bij de koers. Hij geeft aan dat de koers erg beïnvloed wordt door angsten om te laat te zijn bij winst en te veel te verliezen bij koersdalingen.

Zonder aantallen te noemen gaf hij aan dat hij flinke winst had gemaakt bij de verkoop van een groot deel van zijn Bitcoin-portefeuille. Hij verkocht naar eigen zeggen omdat hij te veel ‘verslaafd’ raakte aan het volgen van de koersen. Hij gaf aan dat hij zijn Bitcoins met veel winst verkocht had. Ook vertelde hij dat hij nog een aantal Bitcoins in bezit heeft om mee te speculeren.

Hieronder zie je het hele interview. Het deel over de Bitcoin begint vanaf minuut 4.09 (tekst loopt door na het filmpje)

Is Steve Wozniak een Bitcoin bull?

Wozniak heeft eerder gezegd hij hoopt dat Bitcoin de enige valuta in de wereld wordt. Hier kwam hij licht op terug. Hij is eerder een technology-bull en daar maakt Bitcoin en Blockchain uiteraard deel van uit. Bovendien is duidelijk dat hij warme gevoelens heeft voor cryptovaluta. Zo is hij mede-oprichter van Equi Global, een investeringsvehikel voor investeerders in crypto.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Apple-oprichter Steve Wozniak blijft enthousiast over Bitcoin
Sluiten