Cryptocoins 28 jun 2018 Ilona Braam

Apple medeoprichter waarschuwt voor zeepbel Bitcoin en blockchain

Blockchain technologie, welke de basis is van cryptocurrencies, heeft volgens velen behoorlijk wat potentie om allerlei processen veiliger, transparanter en efficiënter te maken. Apple medeoprichter Steve Wozniak gelooft in de potentie van de blockchain, maar is van mening dat het allemaal waarschijnlijk wat langer gaat duren dan verwacht voordat de technologie zijn volle potentie bereikt. Hij vergelijkt het met het dotcom tijdperk en ziet het op het moment als een zeepbel.

Internet was een zeepbel

Hoewel het internet tegenwoordig niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven, heeft de technologie toch wel wat strubbelingen gehad in het begin. Wozniak geeft aan dat het een zeepbel was en veel bedrijven die in het begin allerlei geweldige dingen beloofden zijn inderdaad ook uiteindelijk weer verdwenen.

blockchain

Veel blockchain projecten zullen weer verdwijnen

Hetzelfde zou op het moment aan de hand zijn met de blockchain technologie. Hoewel Bitcoin de eerste was die met de blockchain aan kwam zetten, wordt de technologie inmiddels op allerlei verschillende manieren gebruikt.

Er is door de potentie een hype ontstaan rondom de technologie en we zien weer dat er allerlei projecten opduiken die levensveranderende dingen beloven. Het zal volgens Wozniak echter nog wel even duren voordat de technologie over de hype heen is en het echt in het dagelijkse leven wordt ingeburgerd. In de tussentijd zullen veel van deze nieuwe blockchain projecten ook weer verdwijnen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Ethereum overleeft hype

Naast de blockchain is Wozniak ook zeer te spreken over Ethereum. Eerder vergeleek hij de cryptocurrency zelfs met Apple en gaf hij aan dat het even invloedrijk zou kunnen worden als de iPhonemaker.

Hij is van mening dat Ethereum de hele cryptocurrency hype zou kunnen overleven, nadat andere digitale valuta alweer verdwenen zijn. Dat komt doordat Ethereum daadwerkelijk een praktisch nut heeft en door programmeurs gebruikt kan worden om hun eigen projecten op te bouwen.

Het feit dat je op het Ethereum platform je eigen applicaties kan bouwen, is inderdaad een groot voordeel aan de cryptocurrency. Op het moment zouden zelfs bijna alle blockchain projecten gebaseerd zijn op Ethereum.

CNBC

Reageer op artikel:
Apple medeoprichter waarschuwt voor zeepbel Bitcoin en blockchain
Sluiten